27.04.2024 | 0:48
Съдят Лена Бориславова за клевета
Думите й са просто една лъжа, каза шефът на НЗОК Момчил Мавров

Управителят на НЗОК Момчил Мавров ще съди Лена Бориславова за клевета. Поводът – думите й по негов адрес, изречени в ефира на „Тази сутрин“ по БТВ.

„В момента г-н Желязков, вместо да действа както повелява висотата на неговия пост, изпълни заръката и инструкцията на Пеевски и Борисов. Именно по този начин едни 8 милиарда лева се озоваха в ръцете на г-н Мавров”, посочи Лена Бориславова от ПП-ДБ.

„Проблемът не е само в това, че той е избран само с гласовете на „Възраждане“, а не с тези на ПП-ДБ. Проблемът е в това, че това е лице, за което е известно, че има преписки и папки в прокуратурата и в ДАНС“, заяви още тя.

“Това, което мога да кажа, е, че нейните думи са просто една лъжа. Срещу мен няма досъдебно производство. Ако имаше образувано такова, най-малкото щях да съм канен на разпит. Нещо повече – щеше да ми бъде повдигнато обвинение“, заяви пред БТВ проф. Момчил Мавров.

„Мисля, че още през есента на 2023 г. стана ясно, че срещу мен е бил подаден един анонимен сигнал, който е бил проверен и преписката по него е била прекратена. С това приключва всичко. Днешните думи на г-жа Бориславова не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета“, каза още управителят на НЗОК.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране