03.04.2024 | 18:06
Шефката на Агенция “Митници”: Аз съм първата жертва на новото КОНПИ, но няма да се предам! (ВИДЕО)
"Пламен Тончев, по типичния за тях механизъм, реши да ме изпрати да работя в Благоевград за добро наказание и добри резултати. Това е основната им схема - когато някой им пречи, те го командироват някъде. В резултат на което казах, че няма да изпълнявам техни поръчки и напуснах ДАНС"

Обиски и изземвания от ДАНС в кабинета на директора на Агенция “Митници” Петя Банкова и заместникът ѝ – Людмил Маринов бяха извършени днес. Все още не е потвърдена информацията за това дали двамата са задържани.

Според адвокатът на Банкова не е извършван арест. По думите на адвоката на Петя Банкова от кабинета ѝ са иззети бележки за контрабандни канали, които е планирала да разбие.

„Акцията е в условията на неотложност. Банкова е бивша служителка на ДАНС, която има лоши служебни отношения с г-н Тончев и затова е спряла да е служител на ДАНС. В дома ѝ бяха иззели лични записки, както и договора за потребителски кредит на съпруга ѝ. Претърсва се и нейният заместник”, обясни адвокатът Аделина Натина.

В ранния следобед Банкова беше отведена на разпит в КПКОПНИ.

На излизане от Агенция “Митници” тя коментира, че не познава сочения за контрабандист Николай Николов – Паскал и откакто е на поста се бори с контрабандата.

“(Паскал – бел.ред.), който аз всячески го разбивам – махнала съм всички служители и това е факт и няма да позволя да върви контрабанда. Ако това е проблемът на държавата – да го заявят. Не познавам Паскал, не знам кой е. Искам да спра контрабандата, която в момента пречи на цялата държава”, коментира Банкова.

От думите ѝ стана ясно още, че докато е била на работа в ДАНС, тя е била в лоши отношения с председателя на агенцията за национална сигурност Пламен Тончев и затова е напуснала.

“Преди няколко години Пламен Тончев, по типичния за тях механизъм, реши да ме изпрати да работя в Благоевград за добро наказание и добри резултати. Това е основната им схема – когато някой им пречи, те го командироват някъде. В резултат на което казах, че няма да изпълнявам техни поръчки и напуснах ДАНС”, заяви Банкова.

Петя Банкова беше назначена начело на митниците през март от министъра на финансите в оставка Асен Василев. Дали вижда случващото се като политическа история, Банкова коментира така:

“Твърде вероятно е, но тук е момента да кажа, че не знам защо нещата опират само до господин Асен Василев. Може би на всички прави впечатление, че дори международната общност се възмущава от случващото се. Както знаете, в момента на Капитан Андреево има служители на САЩ и това е изцяло по моя инициатива и по тяхна партньорска инициатива, защото това е единственият начин. Ето – аз съм първата им жертва – на новото КОНПИ, но няма да се предам”.

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране