04.10.2019 | 16:47
Сидеров вън от студиата на БНТ, докато не се извини писмено
Решението е от 3 октомври и е качено на сайта на обществената телевизия

Управителният съвет на БНТ реши лидерът на партия “Атака” Волен Сидеров да не бъде допускан до участие в предавания на обществената медия, докато не постъпи писмено извинение от негова страна за отношението му към БНТ и нейните служители. Решението е от 3 октомври и е качено на сайта на обществената телевизия.

В него се казва, че решението е във връзка с допуснатото от страна на господин Волен Сидеров нарушение на Изборния кодекс, нарушение на правилото за зачитане на равнопоставеност и значимост на кандидати в предизборната кампания, съгласно правилата, приети с решение на Централната избирателна комисия, а също така и неспазване на регламента за провеждане на диспути, определен в споразумението за отразяване на предизборната кампания за провеждане на избори, сключено между Българската национална телевизия и упълномощени представители на партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирали кандидати за участие в предстоящите местни избори на 27-ми октомври.

В решението се посочва още, че то влиза в сила от момента на неговото вземане и е задължително за всички служители на БНТ.

Още в сряда в коментар по скандала по време на предаването “Референдум” на БНТ, генералният директор на обществената телевизия Емил Кошлуков каза за “Хоризонт”:

“Няма да търпя подобно поведение към колегите ми. Ако господин Сидеров реши да ме съди и ме глобят, ще го платя от джоба си. Предпочитам да платя акт, отколкото да допусна да се гаврят с колегите ми”.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране