19.02.2024 | 11:37
Смъртта на Навални: Близките още не са видели тялото му, камери заснели кортеж на път за Салехард
Причината за кончината на 47-годишния мъж все още не е установена

Три дни след смъртта на руския опозиционер Алексей Навални, семейството му все още не е видяло тялото му, а от Следствения комитет на Русия са уведомили майка му Людмила Навалная и адвокатите й, че причината за кончината на 47-годишния й син все още не е установена.

Това съобщи в профила си в социалната мрежа “Екс” говорителят на опозиционера Кира Ярмиш.

По думите ѝ следствените органи са заявили, че срокът на разследването ще бъде продължен, но без да уточняват с колко.

47-годишният Алексей Навални е издъхнал в 14.17 часа (местно време) на територията на ИК-3 “Полярен вълк” в Харп. Малко преди това по време на разходка той се е почувствал зле и е изгубил съзнание. От Федералната служба за изпълнение на наказанията съобщиха официално, че медицинският персонал на затвора незабавно е пристигнал на място, бил е извикан и екип на Бърза помощ. Проведени са всички необходими реанимационни мероприятия, но въпреки това Навални е починал.

Кира Ярмиш добави, че майката на починалия опозиционер – Людмила Навалная не е била допусната до моргата в руския град Салехард.

“Единият от адвокатите буквално беше избутан навън”, заяви Ярмиш и посочи, че служителите на моргата не са пожелали да отговорят на въпроса къде е тялото на Навални.

Междувременно руският новинарски сайт “Медиазона” съобщи, че са прегледали записите от видеокамерите на единствената сухопътна връзка между градовете Салехард и Лабитнанги над река Об. Те показват, че вечерта на 16 февруари – минути преди полунощ – по пътя е преминал кортеж от четири коли на Федералната служба за изпълнение на наказанията и Пътна полиция.

Според “Медиазона” именно в един от тези автомобили може би е тялото на Алексей Навални.

Заснетите коли са четири. Първата от тях е на руската Пътна полиция. Следва я сив седан без опознавателни знаци, а след него се движи УАЗ “Буханка” на ФСИН. Край на колоната слага още един автомобил на Пътна полиция.

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране