20.07.2019 | 13:16
Соня Колтуклиева: Нито един прокурор не надникна в НАП – ей, така, от кумова срама
Видяхте какво ни очаква, ако отново Делян Пеевски държи главния прокурор
Прави ли ви впечатление следното: група за бързо реагиране, начело със спецпрокурора Иван Гешев шумно нахлу в Държавен фонд “Земеделие”; последваха арести и оставка на изпълнителния директор Живко Живков.

Тъкмо тази акция е стресирала еврочиновниците от ресорната земеделска комисия в Брюксел, те са заплашили с отнемане на акредитацията, ако скандалите продължават и в резултат на това вицепремиерът Томислав Дончев е поискал оставката на Живко Живков.

Нито един прокурор не надникна дори в НАП – ей, така, от кумова срама. Изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова си е на море и, според финансовия министър, няма защо да си прекъсва отпуската. Владислав Горанов високомерно отговори на въпросите дали ще подаде оставка – не, имал да събира данъци. Ама, разбира се, 16 милиарда си висят от несъбрани налози през последните 10 години, но на Горанов хич не му пука.

Та да ви попитам:
– На кого помогна прокуратурата?
– Къде пораженията са по-големи: в ДФЗ или в НАП?
– За кого играе олигархът Делян Пеевски? За министър Владислав Горанов или срещу премиера Бойко Борисов?

Нали видяхте, че #НАПлийкс ни “прочу” по цял свят с публикации на NYT, Fox News и BBC?! А за ДФЗ така и не се разбра какво наложи крещящите публични арести.

…Битката за определяне на новия главен прокурор навлезе в решителна фаза. Извиването на ръце и забиване на ножове в гърба е в ход.

Видяхте какво ни очаква, ако отново Делян Пеевски държи главния прокурор.

Някои не само видяхме, отнесохме и много бой …

Соня Колтуклиева, Фейсбук

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране