19.09.2019 | 0:32
Спешно събират подписи в БНР в защита на Светослав Костов
Голяма част от работещите в радиото са отказали да подпишат писмото

Акция по събиране на подписи в защита на генералния директор на БНР върви сред екипите в радиото. След вчерашното му интервю, в което той обясни, че няма да подава оставка и че ще работи с хората, въпреки че много колеги му нямат доверие, днес е започнал опит Костов да бъде описан като професионалист и желан от колектива началник.

В писмо до СЕМ от “представители на синдикатите и служители на БНР” се казва, че подписалите се “подкрепаме новоизбраното ръководство на медията и генералния директор г-н Светослав Гостов. Голяма част от работещите в радиото са отказали да подпишат писмото, но въпреки това то е стигнало до Съвета за електронни медии. В него има призив “да се даде шанс на генералния директор и мениджърския екип”. Казва се още, че Костов е един от тях и е “дългогодишен колега, журналист, който е с отлична репутация и се ползва с уважение на работещите в радиото”. Сред посписалите се са Елица Доцева (НРТС – КНСБ), Дарина Григорова (РС-“Подкрепа”), Дарина Атанастасова (СБЖ-Програма “Христо Ботев”), Анелия Торошанова (СБЖ-КТ “Подкрепа”).

Според написаното от тях, за времето, в което Светослав Костов ръководи радиото, “творческата атмосфера в БНР се промени драстично в положителна посока, служителите работят спокойно, друга вече е и тяхната мотивация”.

Те повтарят и тезата на Костов от вчера, че има опит да се влияе отвън на решенията на генералния директор, но че той няма да се поддаде на натиск. Това становище на представени синдикати в БНР е подкрепено от подписка, в която до момента са се включили служители от цялата медия. Не е посочено колко души са се включили в акцията по спасяването на Светослав Костов. Но се казва, че подписката продължава.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране