19.05.2024 | 17:33
Столична община се тресе: Хвърчат глави на ПП-калинки
Незабавно да се освободи заместник-кметът по правни въпроси на Столична община Никола Лютов, защото с това поведение София ще си изгуби лифтовете, призова Георги Георгиев

Незабавно да се освободи заместник-кметът по правни въпроси на Столична община Никола Лютов, защото с това поведение София ще си изгуби лифтовете. Това заяви пред журналисти Георги Георгиев, заместник-председател на Столичния общински съвет, член на ГЕРБ, по повод затварянето на Симеоновския лифт. В средата на февруари лъсна, че Лютов е типична ПП-калинка – върти правните въпроси на София, а няма юридическа правоспособност…

По думите на Георги Георгиев резултатът от бездействието на кмета на София Васил Терзиев е затварянето на Симеоновския лифт.

Договорът за приватизация на лифта се сключва на 26 юли 2007 г. и тогава в Общинския съвет, взел решението за приватизация, няма нито един общински съветник на ГЕРБ.

Обръщаме внимание на поведението на кмета от публичната му изненада, а освен това говорят неистини и заблуждават гражданите, приемайки тезата на приватизатора, че срокът на приватизационния контрол бил изтекъл. Този срок е 25 години, което означава, че е до 2032 г. Столична община има всички права да упражнява контрол, за да може лифтът да работи, каза още той.

По думите му проблемът е в бездействието и в незнанието. „Кметът на София и колегите му трябва да прочетат договора, за да разберат как могат да защитят софиянци, а не да повтарят удобната теза на приватизатора“, добави Георгиев.

Искаме на 25 май да има извънредно заседание, за да изслушаме кмета Васил Терзиев, настоя Антон Хекимян.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране