04.03.2024 | 18:24
Терзиев пилее вода из цяла София
Столичният кмет възложил организация по масово миене на столичните улици и булеварди

Кметът на София Васил Терзиев е възложил организация по масово миене на столичните улици и булеварди, съобщи самият той във Facebook.

“Времето в момента позволява да се погрижим за чистотата допълнително преди да започне стандартно планираното миене през април.

От 2 март започна миенето на улици и булеварди, на които предварително са почистени наносите и е направена профилактика на отводнителните шахти. Целта ни е по-бързо да отстраним праха като една от мерките за чистота на града и подобряване качеството на въздуха.

До края на седмицата ще бъдат измити голяма част от районите – Средец, Възраждане, Оборище, Триадица, Подуяне, Слатина, Сердика, Изгрев, Надежда, Илинден, Красно село, Овча купел, Люлин, Витоша, Връбница, Красна поляна и Искър”, написа столичният градоначалник в профила си в социалната мрежа.

Апелът към собствениците на автомобили е да не възпрепятстват изпълнението на дейността и да шофират със съобразена скорост.

“Екипите на Столичния инспекторат са на терен и осъществяват контрол на изпълнението. Призовавам гражданите да подават сигнали на Оперативния център на Инспектората на тел. 9875555, ако забележат нередности, за да можем да наложим необходимия контрол на качеството”, добави Терзиев.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране