02.05.2024 | 18:02
Тодор Батков-син – част от листата на ГЕРБ в Смолян, атакува парламента
Родопчани сме горди и работливи хора, не молим за помощ, не свеждаме глава, а се борим. Но някой трябва да се бори за нас в София!

Тодор Батков-син ще бъде част от листата на ГЕРБ в Смолян. За това става ясно от негова публикация в мрежите. Все още не е ясно дали той ще бъде водач на листата на партията.

“Без да се замислям приех поканата на ПП ГЕРБ да бъда издигнат за кандидат за народен представител от гражданската квота на предстоящите парламентарни избори от Област Смолян. За мен този избор е въпрос на дълг към родния край”, написа преди два дни синът на най-дългогодишния собственик и управител на ПФК Левски.

“Потомък съм на родовете Баткови от с. Левочево и Ихтярови от Чепеларе. Прапрадядо ми, Христо Ихтяров, е построил пътя между Асеновград и Чепеларе, а през 30-те години на миналия век е построил и дарил паметника на загиналите във войните за национално обединение в град Чепеларе (Малката Шипка). Дядо ми Костадин Батков, е бил един от най-изявените журналисти и публицисти от Родопите, автор на множество публикации и книги. Брат му, проф. Анастас Батков, е бил един от най-видните хидростроители в България – бил е двигателя за изграждането на ВЕЦ Асеница, Баташкия водносилов път, каскадата Белмекен – Сестримо, ПАВЕЦ Чаира, язовир Бели Искър, съвременното водоснабдяване на София и други. Много са инициативите в Родопите, осъществени с подкрепата на моето семейство – храмовете в Пампорово, Смолян, Загражден, Левочево и редица други. Майка ми, до ден днешен, е председател на Сдружение „Св. Висарион Смолянски“, което стопанисва катедралния храм в Смолян. Семейството и роднините ми са земни и скромни хора, които независимо от успеха си, не са загубили връзка с корените си и обичат Родопите. От малък съм закърмен с любов към Родината, към родния край, към родопски песни и обичаи, и към родопчани! Аз съм със самочувствие, че съм един от тях!

Това чувство ме мотивира да поставя на заден план личните си интереси и бизнес, и да се посветя на каузата да поставим Родопите там, където им е мястото на картата на България и на Европа! Родопчани сме горди и работливи хора, не молим за помощ, не свеждаме глава, а се борим. Но някой трябва да се бори за нас в София!

В момента, Ропите са изправени пред уникален исторически шанс да станат привлекателно място за живеене, за създаване на семейство и за изграждане на социални връзки. Повече от 60 години, Родопите системно се обезлюдяват поради липса на икономическа и социална перспектива. Така нареченият „възродителен процес“ прогони и обиди десетки хиляди честни и работливи родопчани, които бяха принудени да се заселват в чужди земи, на непознати места, сред непознати хора, далече от роден дом и родна стряха. Демокрацията, вместо да създаде възможност този прекрасен край на България да се възроди, допълнително принуди нова вълна от хиляди родопчани да загърбят родното си място и да отидат на гурбет, за да си осигурят насъщния”, пише той.

Пандемията от Ковид показа, че все повече професии позволяват дистанционна работа, а все повече европейци и българи бягат от големите градове и избират чистия живот сред природата. С помощта на европейските фондове и чрез реализация на основни инфраструктурни и социални проекти, Родопите могат да станат райско кътче, с добре платени работни места, сигурна среда, качествено образование, добър социален живот и свързаност с останалия свят. С общи усилия, можем да отворим Родопите за България и света и да върнем нашите братя и сестри в родния им край!

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране