14.02.2024 | 10:56
Тошко Йорданов: Денков всъщност се оказа лъжец за пореден път, не и за последен
"Да приемаш безусловно афганистанци и сирийци само заради безсмисления въздушно-капков Шенген е национално предателство"

Премиерът Денков всъщност се оказа лъжец за пореден път, не и за последен. Господа и дами от “сглобката”, ние сме български граждани и вие нямате право да криете от нас и от хората истината, Това каза от трибуната Тошко Йорданов от “Има такъв народ”.

“Да приемаш безусловно афганистанци и сирийци само заради безсмисления въздушно-капков Шенген е национално предателство, защото тези хора поставят под заплаха националната сигурност на България”., категоричен е Йорданов.

В текста на декларацията се припомня, че в края на миналата година кабинетът Денков е подписал споразумение с Австрия, в което е поет ангажиментът: „незабавно връщане на всички лица, търсещи убежище, за които България и Румъния отговарят, съгласно регламента от Дъблин, без никакви ограничения, особено по отношение на броя на хората, които трябва да бъдат върнати в рамките на един месец и чрез гарантиране на максимум три дни за връщане, приемане и поемане на отговорност. В момента това е особено важно по отношение на афганистанските и сирийски граждани, търсещи убежище”.

Йорданов цитира документа от споразумението. Той посочи, че тогава Денков е излъгал, че това не е вярно и е обвинил всички в манипулация.

“Ние извадихме документ от Австрийския парламент, в които министърът на вътрешните работи Герхард Карнер на Австрия казва в официален документ, че България се е съгласила да приеме обратно от Австрия 6619 емигранти”, заяви Тошко Йорданов.

Той посочи, че вчера с чартърен полет от Виена до София, в 12:10 на обяд е докарана първата група мигранти от Афганистан и Сирия. По думите на Йорданов полетът е изчезнал от информацията за пристигащите самолети на летище София, а пристигналите мигранти са били свалени зад опънати паравани, за да не бъдат снимани от журналистите.

Правителството на Денков твърди, че са пристигнали само 18 човека, коментира Йорданов и добави, че е малко трудно да се повярва, че е вдигнат цял самолет със 148 места само за 18 човека. Да не се окаже достоверна и получената по-рано информация, че на борда е имало 142 човека, попита Йорданов и добави, че малко по-късно е кацнал втори чартър от Брюксел през Загреб до София.

По думите на депутата той също е изтрит от информационното табло на летище София и там също не било ясно колко афганистанци са ни докарали.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране