14.04.2024 | 14:39
Трагедия: Влак блъсна и уби 20-годишно момиче край Благоевград
БДЖ информира, че има забавяне на бързия влак Кулата - София поради инцидент с неправомерно пресичане на железопътната линия

Тежък инцидент с влак при полигона край Благоевград. Две жени са пресичали жп линията на нерегламентирано място, когато влакът е блъснал едната от тях и е починала. Тя е на 20 години от Благоевград, съобщиха от полицията.

Инцидентът е станал малко след 12:30 часа днес. Влаковете в района са спрени. На полигона край Благоевград днес се проведе официалното откриване на мотосезона и жените са присъствали на събитието.

От БДЖ информират пътуващите, че има забавяне на бързия влак Кулата – София поради инцидент с неправомерно пресичане на железопътната линия. Влакът ще продължи своето движение след приключване на следствените действия и разчистване на железния път, допълват от там. Някои от пътуващите във влака вече са извозени с лични автомобили, други са все още на място и чакат освобождаването му.

Двете жени, опитали да преминат през жп прелеза, са били майка и дъщеря. Жената е преминала първа линията с детето и не е видяла какво се е случило. Пред разследващите майката е обяснила, че не са чули влака. Посетители на откриването на мотосезона, които по това време са били на полигона пък казват, че са чули звуковия сигнал от влака. Той бил продължителен и си помислили, че машиниста ги поздравява.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране