23.05.2019 | 12:34
Трикратна еврошампионка по борба направи опит за самоубийство
Биляна Дудова си е прерязала вените, но лекарите са спасили живота й. Федерацията нае психолог за работа с нея

Трикратната европейска шампионка по борба Биляна Дудова е направила опит за самоубийство във вторник вечерта. Тя е била открита с прерязани вени на ръката от съотборничката си Сезан Белберова, с която живеят в една стая в хотел “Диана” на едноименния спортен комплекс в столицата.

21-годишната състезателка от Враца е откарана в УМБАЛ “Св. Иван Рилски” и вече е без опасност за живота. Треньорът на националния отбор и личен наставник на Дудова – Петър Касабов, твърди, че за последно я видял в неделя усмихната.

„Добре съм, вече се възстановявам вкъщи”. Това, според официалния сайт на федерацията по борба, е заявила тази сутрин Биляна Дудова от болницата.
Сайтът твърди, че “тя е с прорезна рана на ръката, получена при самонараняване в момент на афект”.

И още: “Самата Биляна не разкрива конкретната причина за инцицента, а само допълва, че е лична, и отказва да коментира подробности. Често шампионката преживява проблемите си вътрешно, без да споделя с близките си. Травмата е лека, а не както бе тиражирано, че е с „прерязани вени”. Възстановяването й ще продължи около месец. Дудова ще пропусне държавния шампионат другата седмица във Враца (29-30 май). От Българската федерация по борба вече са ангажирали психолог да работи с шампионката.”

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране