05.09.2019 | 11:32
Турция иска ядрено оръжие
Всички развити страни имат, а на нас казват: "Няма да правите това!", обяви турския президент

Турският президент Реджеп Ердоган намекна, че Анкара може да иска да придобие ядрени ракети.

В реч по време на икономическия форум в Сивас Ердоган заяви, че не приема логиката страни, които имат ракети с ядрени бойни глави, да заявяват на други страни, че те не могат да ги притежават, предаде БНР.

При закриването на форума президентът отбеляза успехите на Турция в икономическото развитие в последните години и коментира въпроса за притежаването на ядрени ракети.

“В нечии ръце има ракети с ядрени бойни глави, при това не една или две. Ама в моите ръце не може да има. За мен това е неприемливо. В света сред развитите страни няма страна, която да не притежават такива ракети, всички те имат. Русия и Съединените щати по колко имат, защо се съревноват, а на нас казват: “Няма да правите това!”. Израел има ли? Има”, каза Ердоган.

Той допълни, че по време на заседанието на Общото събрание на ООН на 24 септември ще разговаря с американския президент Доналд Тръмп относно закупуването на ракетни системи “Пейтриът”.

Турския президент обаче беше категоричен, че Анкара иска да ги закупи при същите условия, при които са закупени и руските системи С-400. Турция държи на съвместното производство на ракетните установки.

Реджеп Ердоган посочи, че намаляването на лихвените нива в страната ще продължи и отново повтори, че е “алергичен” към лихвите.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране