02.03.2024 | 22:04
Убиецът от “Соло” вече е в затвора в Пловдив, няма право да иска предсрочна свобода
Снощи той бе върнат в България в изпълнение на молба за екстрадиция, изпратена от българската прокуратура до властите в Узбекистан

36-годишният Илиян Тодоров, който бе осъден от Върховния касационен съд на доживотен затвор за двойното убийство пред дискотека “Соло”, но в продължение на 12 години се укриваше от правосъдието, вече е в килия на пловдивския затвор.

Снощи той бе върнат в България в изпълнение на молба за екстрадиция, изпратена от българската прокуратура до властите в Република Узбекистан. Тодоров пристигна на летище София с полет от Мюнхен, конвоиран от екип на Главна дирекция “Охрана” към Министерство на правосъдието.

“Той трябва да търпи наказанието си “доживотен затвор” в затвора в Пловдив, тъй като последната му адресната регистрация е на територията на Пловдив”, обясни пред Нова телевизия заместник-градският прокурор на София Христо Кръстев.

По закон Тодоров не може да иска условно предсрочно освобождаване от затвора.

“Условно предсрочно освобождаване може да се иска само за наказание “лишаване от свобода”. За доживотен затвор не може да се иска условно предсрочно освобождаване, но може да бъде променен на 30 години”, добави прокурор Кръстев.

Жестокото двойно убийство бе извършено в ранните часове на 18 април 2009 година в центъра на София.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране