17.08.2019 | 11:36
Успехи на талази заливат народното ни стопанство! А медиите подло мълчат!
Под мъдрото ръководство на г-н Борисов страната ни строи хъб след хъб и завод след завод

Абе от жегата ли е, от чумата ли е, ама явно не можем да се извисим до нивото на премиера ни и да видим какъв прекрасен живот живеем в тази чудесна държава. Медиите ни лъжат традиционно нагло, жълтопаветниците ни мамят безотговорно, ама все пак досега трябваше да видим безспорните успехи на кабинета, които ката ден ни заливат отвсякъде. Съмне ли се сутрин, и почват успехите.

Помнете ми думата – ако в тази страна има някакви неуспехи, те са временни и напълно несъществени. Без два неуспеха – които пак са временни, но са съществени – и това са цената на доматите и пазарът на свинско. Обаче като се оправят доматите и като внесем прасета, какви проблеми остават? Абсолютно никакви, разбира се.

В края на юли трябваше да сме в чакалнята на еврозоната, както ни каза уважаваният и признат авторитет министър-председателят Бойко. Това, че не сме в никаква чакалня, не е проблем – то и бездруго какво да прави човек в чакалня? Седи и чака. Важно е движението и ние ще се движим, т.е. ще влезем в еврозоната, когато му дойде времето. И като влезем, о, майко юнашка, ще цъфнем и вържем.

„Фолксваген” още не е казал нищо за никакъв завод, но какво от това? Важното е друго, както казва Суперменът на правителството (но кой ли го слуша) – покрай завода ние си “направихме голяма реклама”. Ето това е важно – без пари си направихме реклама. А ако не изберат нас, германците ще си навредят на имиджа – това не го каза Бойко. Плевнелиев го каза пред FAZ, докато обясняваше, че сме си подобрили офертата. Турците могат да имат Капалъ чарши, но пък ние си имаме подобрена оферта. Освен това турците не могат да се мерят с нас, защото: “България предлага най-ниското равнище на заплащане в целия ЕС – по-ниско, отколкото в Турция”, както е написал Плевнелиев на английски в писмо до германците. Турците с нас ли ще се мерят?

Ние винаги може да предложим по-ниска заплата.  Освен това премиерът ни гарантира, че “завод за автомобили ще имаме”, защото “интересът е голям”. Каза го Той, ама никой не го написа – интересът е голям!!!  Т.е. хората се интересуват от нас, демек харесват ни. Голям, голям – колко да е голям тоя интерес, мърморят медиите и ония, другите, лошите. Ми много е голям: “България вече има толкова много инвестиции, че няма работна ръка”, казва бате Бойко. Ми като нямаме работна ръка, кво да правим, питате вие, невежи, въпреки ужаса ви, че доматите пак са скочили. Ми нищо – продължаваме да търсим големи инвеститори, например от Германия и Южна Корея като „Фолксваген” и „Хюндай”, обясни ви премиерът. Те ще си внесат и парите, ще пратят и хора.

Чакай, чакай. “Хюндай” ли каза? Ама наистина ли така каза? Е, не бе! Търсим “Хюндай” и е много вероятно да го намерим. А дотогава може да ви открехна, че чакаме голяма южнокорейска инвестиция. Човекът с джипката ви каза! И не за 1, а за 1.5 млрд. За акумулаторни батерии. Подписваме през септември. Сега това, че Емил Караниколов, икономическият министър, разправя, че сме в много начален етап на преговори, че сме в конкуренция с няколко държави за тази инвестиция и засега само се оглеждат терени – е само за негова сметка. Не знам тоя Караниколов кво ще чини зимъска, като сняг забръска.

Ма това е само един от многото успехи, както казах правилно в началото. “250 завода за авточасти има в България, и то на големи западни компании”, отбеляза Шефът, ама пак няма кой да го напише. Хората се избиват да инвестират – работни места, инфраструктура, 1200 лева заплата. Цели региони се вдигат на крака. А Teklas ще прави части за “Тесла” в Кърджали. И за “Дженеръл мотърс”, и за БМВ, и за “Волво” – напук на душманите.

А ако няма заводи за автомобили, ще дойдат туристите. Сега Бойко покани японските туристи. Преди покани получиха индийските туристи и китайските туристи – не знам какво още се назлъндисват, а не идват.

Ама ще дойдат. Напук на медиите.  Важното е едно и Бойко го каза: “Износът е достигнал почти 28 милиарда лева за първите 6 месеца на годината.” Рекорден износ. Сега НСИ казва, че износът на стоки за първите 6 месеца на годината е 8.8 млрд. лв., но това си е за сметка на НСИ.

А с газа, с газа какво стана, питате вие. Ми всичко е наред. Хъбът “Балкан” расте, обсъждат се евентуални доставки от Туркменистан, каза Булгарбаши. Е, как расте тоя хъб, като тухла върху тухла няма, мърморите вие, подлъгани от гадните медии. Тухли лесно се слагат, газ трудно се докарва, мъдро ще ви каже Газмен. Щото той е измислил всичко. ‘Начи Туркменистан… Това е до Узбекистан и е над Афганистан. Няма абсолютно нищо вярно, че граничи с Таджикистан. Много богата държава, Бойко каза, че тия са толкова напред, че от “газ правят бензин”. Има някои проблеми – Каспийско море ни стои на пътя, а то е толкова умряло, че тръби не могат да се пускат, та затова всичко трябва да мине през Русия, но за нас това си е алтернативна доставка. Ама ще направим суапова сделка, каза Хъбмен – ‘начи туркмените дават на руснаците, руснаците ни го карат до “Балкан” и тоя пренос ще бъде толкова евтин, че направо е смешно да говорим за пари. Обидно е даже. Откъде точно ще мине тоя руски газ, няма абсолютно никакво значение, но “Черно море трябва да остане море на мира, туризма и газовите връзки”, както каза Христофор Колумб от Банкя. Важното е, че ще е евтинко.

Ама не че пари нямаме. Имаме! Така ни бие парата тия дни, че е смешно въобще да си говорим за бедност, нямане и други подобни медийни измислици. Извадихме ли 1.2 милиарда за Ф-16? Извадихме ги отраз. Даже ако бяха поискали още, още щяхме да извадим. Щото тая сделка е по-ли-ти-чес-ка и тук е обидно дори да си мислим, че трябва да се пазарим, както каза премиерът ни Тони Старк. Кво значение има някой лев повече между приятели. Да не би, като бяхме във Варшавския договор, да сме връзвали кусур на братушките?

И в резултат на това ние сме много добре с американците. Никакви проблеми. Ама вижте и наоколо – изключително добре сме и на Балканите. Ние сме фактор на Балканите, както каза българският Кисинджър. Малко обидихме “северномакедонците”, разсърдихме сърбите и обвихме румънците за чумавите свине, обаче с Ердоган сме изключително добре и това е абсолютен факт, за който медиите мълчат глухо! (Вероятно и с гърците сме добре, ама нали махнаха секси Алексис и сега не знаем този, новият, как е. Ама сигурно е добър, щото е от нашето “семейство”. Имам предвид политическо семейство).

Щото нас ни ценят! Ама никой не смее да напише и ред за това уважение. “Арда” изпрати ли благодарствено писмо до премиера Бойко Борисов от името на спортната общественост в Кърджали? Изпрати! Кристалина написа ли колко много благодари на българското правителство и специално на премиера Бойко Борисов за доверието и подкрепата за нейната номинация като шеф на МВФ? Написа! Премиерът Бойко Борисов има ли профил в най-новия вариант на FIFA Manager?

Има! А медиите мълчат конфузно, щото това огромно признание не им отърва.

Вместо да отчетат големите успехи с по една добра дума, ей така, между редовете поне, взели, че се заяли що Бойко казал, че хакерите са истински вълшебници и това е научно доказателство за високото ниво на образованието в страната. Е, не е ли така? По времето на комунизма имаше ли хакери? Ми нямаше, щото ни беше тъпо образованието. А сега имаме “толкова мощни познания, знания, умения”…. Имаме си и Дани Кирилов, белия хакер.

В крайна сметка напук на медиите хората ще разберат колко добра власт е нашта власт. Има ли в София протести като в Москва, Хонконг, Храмовия хълм? Ми нема. Некакви хора протестират срещу Иван Гешев – ама кво им е виновен човекът, да не се е назначил сам за нов главен прокурор? Освен това виж как разкри 91-годишния убиец от Варна, който сам си призна… Което ме подсеща, че и престъпления тук няма. Което пък ме подсеща да кажа на Бойко да смъмри малко ония мутри, дето потрошиха “Бесо”.

Петьо Цеков, “Сега”

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране