31.07.2019 | 0:38
Уволниха шефа на полицията в Пловдив, изпращат го в Кърджали
Венцислав Момчилов отива в жандармерията

Шефът на пловдивската полиция Атанас Илков ще оглави областната дирекция на МВР в Кърджали. Рокадата идва в деня, в който вътрешният министър Младен Маринов назначи проверка в Пловдив, след като арестант скочи от третия етаж на 6-то РПУ и загина.

Официалното обяснение за смяната на върха на полицията в града е, че началникът на полицията в Кърджали Венцислав Момчилов отива в жандармерията.

Атанас Илков бе назначен начело на пловдивската полиция в началото на 2017 г. Преди това беше шеф на “Криминална полиция” в националната полиция. Той изпадна в немилост след операцията в Лясковец през 2014 г., при която Петко Петков застреля командоса Емил Шарков.

Проверката на МВР твърдеше, че Илков е представил на тогавашния главен секретар на МВР само работно становище на института по психология, а не окончателен психологически портрет на Петков. Самият Лазаров отричаше да е бил подведен, а Илков твърдеше, че уволнението му е политическо. Той бе освободен през 2015 г., но решението бе отменено от съда.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране