13.03.2024 | 15:40
В СДВР и БФС е подаден сигнал за купуване на гласове за предстоящия Конгрес! Koй ли стои зад това?
Петьо Костадинов не пожела да оповести повече подробности, тъй като тече проверка

В СДВР и в Българския футболен съюз е подаден сигнал за купуване на гласове на делегатите на предстоящия Конгрес в петък за избор на президент на БФС. Това обяви във Велико Търново Петьо Костадинов, един от седемте кандидати за президентския пост.

За сигнала за купуване на гласове на Конгреса е станало ясно на инструктажа на 11 март, проведен от БФС с кандидатите за президентския пост, заяви Петьо Костадинов.

Известният футболен мениджър посочи, че има сигнали за купуване на гласове преди изборите за президент на БФС в петък, и те са подадени до СДВР и до Българския футболен съюз, но не пожела да оповести повече подробности, тъй като тече проверка.

„Има 567 клуба в областните футболни групи, всеки един от клубовете ще получи 4-цифрена сума, стига да участва в състезания, а не фигурира случайно“, каза Костадинов и подчерта, че това е добра гаранция, вместо купуването на гласове между 200 и 300 лева.

„Гласове се купуват между 200 и 300 лева. Това е съвсем сигурно, защото беше потвърдено и от изпълнителния директор, който го е върнал към СДВР, защото не е знаел, че има подаден и там. Изпълнителният директор на БФС потвърди, че е с конкретно име, с конкретно място“, каза Костадинов.

Петьо Костадинов заяви, че знае името, но отказа да го оповести, тъй като не той бил подател на сигнала.

Прокуратурата също е сезирана по случая.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране