22.02.2024 | 11:18
Васил Терзиев струва на софиянци по 90 000 лева на ден! (ВИДЕО)
Столичани вече плащат сметката за 100 дни управление на Васил Терзиев и тя е за 9 милиона лева, твърди Георги Георгиев

„90 000 (деветдесет хиляди) лева щета на ден. Толкова ни струва кметът Терзиев дотук. Софиянци вече плащат сметката за 100 дни управление на Васил Терзиев и тя е за 9 милиона лева.”.

Това заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев в своя фейсбук профил.

„Софиянци вече плащат сметката за 100 дни управление на Васил Терзиев и тя е за 9 милиона лева“, написа още той.

В поста си Георгиев заяви, че само за три месеца управление – кметът на София с ДС корени е успял да изгуби 6 милиона лева безвъзмездни европейски средства. Те са били по проект за междублокови пространства до 31 декември.

„Екипът на Васил Терзиев не е осигурил парите по проекта в срок и сега гражданите трябва да платят тези 6 млн. лева от джобовете си, според внесения от него проект на бюджет за 2024 година“, пише той.

Други 3 млн. щети са били нанесени и от поскъпването на ученическите карти за градски транспорт от 1 февруари, а тези пари сега се плащали от родителите на 64 000 ученици и студенти.

„Това са 64 000 месечни карти, които вече са по-скъпи – проблем, който преди един месец предложихме да решим, когато с колегите ми от ГЕРБ-СДС бяхме подготвили доклад, за да покрием това поскъпване от бюджета. Ни вопъл, ни стон от страна на Терзиев“, настоява Георгиев.

„3 месеца кметът на София харчи парите на гражданите напълно непрозрачно и без да се отчита публично. Затова ние предложихме решение на общинския съвет, с което да задължим кмета да дава отчет за всяко плащане над 5000 лева в края на месеца. Хората очакваха промяна, но за хубаво. А не на цената от 9 милиона лева за 90-100 дни“, заключава общинарят.

Днес се очаква Столичният общински съвет повторно да избира заместник-председатели, членове и председатели на комисии. Решенията трябва да бъдат прегласувани, тъй като областният управител на София Вяра Тодева ги върна за преразглеждане, тай като нарушавали закона.

 

https://www.facebook.com/GValentinovGeorgiev/videos/772733597616163

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране