29.02.2024 | 10:21
Велико Минков: Габриела Славова и от ареста бави делото за бащинство
"На живо не съм виждал детето си, а само на снимки"

Габриела Славова, която заедно с майка си Красимира Трифонова са задържани по обвинение, че са убили Пейо Пеев, баща на първото дете на Габриела, и от ареста бави делото за бащинство на второто си дете.

Това каза пред Нова тв Велико Минков.

Той претендира, че е баща на 6-месечното момченце. За това се води дело в Окръжен съд Бургас, но процесът не може да тръгне.

На 2 февруари Габриела Славова е пуснала молба до съда да се спре делото, защото докато е в ареста или под домашен арест, под какъвто беше в началото, не може да извади удостоверение за наследници.

“На живо не съм виждал детето си, а само на снимки, то прилича на мен, убеден съм, че е мое дете, каза Велико Минков. В момента момченцето е настанено при родителите на Пейо Пеев, защото по документи те са негови баба и дядо. Детето е родено по време на краткия брак между Габриела и Пейо и е записано на негово име. Това е и причината да се води делото за бащинство.

Велико през адвокати се чувал с родителите на Пейо. Те не смеели да му покажат детето, защото не са им дадени юридически права и нямат право да му създават емоционална връзка с трети човек. Опасенията били, че ако го направят, това може да даде повод на Габриела за нови дела.

Освен това забавяне на делото се получавало и защото трябва да бъде назначен особен представител на 6-годишния син на Пейо, който като негов наследник трябва да встъпи в делото.

Минков се възмути, че две седмици се назначава особен представител. Такъв на неговото дете е бл назначен за два дни. Особеният представител е адвокат, който съдът винаги назначава на деца в делата.

Три-четири години може да не видя детето си на живо, опасява се Велико Минков.

По делото още не е направен и ДНК тест. Затова Минков настоява социалната служба в район “Красно село” да разпореди ДНК тест на него и детето.

“Завел съм делото преди раждането на детето, то ще стане на 6 месеца скоро, а не съм го виждал”, оплака се мъжът.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране