17.02.2024 | 18:43
Версия на криминалист: Нотариуса е убит, за да не пропее
СС клуб, Специализиран съд, двете С-та представяте ли си да има такава връзка между името на клуба и съда, коментира Иван Савов

Една от версиите, че Божанов е бил защитен свидетел води и до предположение за мотивите за убийството му. Най-вероятно просто целта е била да му се затвори устата, защото нещо е предстояло да се случи или по някакъв начин той да свидетелства, или е имало някаква опасност, той да пропее”, смята криминалистът Иван Савов.

Мартин Божанов – Нотариуса години наред е имал достъп до най-специализираните звена на МВР, а в последните 20 г. е работил необезпокояван, каза още криминалистът Иван Савов пред Bulgaria ON AIR. По думите му има преплитане на интереси между Нотариуса и восокопоставени държавни лица.

Късно изпратеният сигнал за убийството на Мартин Божанов – Нотариуса и влизането на органите на МВР в клуб СС седмица след престъплението буди подозрения, че става дума за замитане на следи, смята Савов.

“Тук имаме една пряка връзка с мобилните телефони и опит да се заметат следите примерно телефонни разговори и съобщения да се изтрият. СС клуб, Специализиран съд, двете с-та представяте ли си да има такава връзка между името на клуба и съда”, коментира криминалистът.

“Всички редови служители, които са ходили на тези проверки установяват, че клубът представлява непревземаема крепост”, добави Савов.

Според адв. Людмил Рангелов магистратите, пребивавали в клуба на Нотариуса, трябва да бъдат наказани дисциплинарно.

“Това е поведение, което уронва престижа на съдебната власт. Чрез информацията, която е събрана с тях, един магистрат можеш да го държиш до пенсионирането му в зависимост. Срещу нищо – получаваш имущество, срещу рекет, заплахи, лъжи, благодарение на корумпирани магистрати”, каза адвокат Рангелов.

Повече от две седмици след убийството на Нотариуса, все още няма заподозрян.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране