21.03.2019 | 0:20
Вежди Рашидов нагъл: 860 евро на квадрат никак не е малко за сделка във фаза чертеж и основи
Тези, които правят внушенията за евтини апартаменти, първо да бяха попитали, заяви депутатът от ГЕРБ

Парите ми са честно спечелени, обявени публично, данъците ми са платени. Сделката е изрядна. Това написа в позиция до медиите депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов във връзка с медийна публикация за закупени от него апартаменти, изпратена от Комисията по културата и медиите в Народното събрание.

“Първо – сделките за два апартамента в София, които са обект на медийно внимание, са извършени от „Рашидов пропъртис” ООД, в което дружество имам дялово участие. Дружеството е регистрирано с основна дейност купуване и отдаване под наем на собствени недвижими имоти. Второ: През 2009 година, преди да станат министър на културата, по закон съм си декларирал имуществото и средствата пред Сметната палата и те и до днес са публично достъпни, заради което смятам, че не трябва да давам отчет за моите разходи в рамките на това, което съм декларирал и за което съм платил данъци. Трето: Смятам, че не е почтено да се обсъждат, без да има каквито и да е доказателства за нарушения, свободните пазарни договаряния. Четвърто: Смятам, че договарянето на 860 евро на квадрат никак не е малко за сделка във фаза чертеж и основи. Някои хора, които безотговорно хвърлят думи, е хубаво да се запознаят с технологията на строителния бизнес. Пето: Няма да скрия, че след грабежа на КТБ, където аз бях вложител (дефакто – ограбен), а не кредитополучател, смятам за мое лично право да влагам парите си където си поискам и както моето семейство пожелае, защото загубих доверие в някои институции. Свещено мое право е да инвестирам личните си средства на свободния пазар при свободно договаряне”, посочва той в позицията си.

Вежди Рашидов заявява също, че ако медията, която публикува внушенията за евтини апартаменти, го беше попитала, щеше да получи адекватен отговор, но явно целта е той да бъде оклеветен.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране