12.09.2019 | 1:11
Властта напълно изтрещя! Измисли си и заговор за преврат
В проправителствени сайтове се появиха заплахи към кандидата на „Демократична България“ арх. Борислав Игнатов

Ден след „шпионския“ скандал властта изпадна в истерия месец и половина преди местните избори, която се изрази в откровени заплахи срещу кандидат-кмет на София и нелеп заговор за преврат.

В проправителствени сайтове се появиха заплахи към кандидата на „Демократична България“ арх. Борислав Игнатов. В публикацията се призовава той да се оттегли от кампанията, в противен случай ще бъдат изнесени нови снимки, унижаващи приятелката му. „Тези снимки винаги и по всяко време могат да подлагат на съмнения за шантаж обществената му кариера“, пише още в публикацията. В същото време в нея се разяснява, че призивът не бива да бъде приеман като рекет.

Измислен заговор за преврат, организиран от Десислава Иванчева, също беше част от столичния пейзаж след организираните роми и скинари „за“ и „против“ прокурора Гешев.

„Разкритията“ за него направи Йордан Бонев, син на Венцислав Ангелов-Чикагото и сподвижник на Бисер Миланов – Петното. Според него бившата кметица на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева подготвяла преврат и в същото време стояла зад протестите срещу избирането на Иван Гешев за главен прокурор. Поредният от тях бе във вторник вечерта. Сигналът на Бонев, изпратен вчера и в прокуратурата, съдържа записи, които според него уличавали не само Иванчева в заговор, но и Иво Прокопиев, Цветан Василев, сайта „Бивол“ и сдружение „Боец“. Според Бонев били предвидени 400 000 лева за бунтове против властта. По-късно главният прокурор Сотир Цацаров потвърди, че има внесен сигнал.

Във вторник няколко хиляди души се събраха в София на подновените протести срещу избирането на Гешев. Този път се появиха странни провокатори – роми от Бургас и Сливен, както и момчета с бръснати глави, очила, черни дрехи и расистки татуировки. Те бяха пристигнали пред Съдебната палата преди началния час на протеста. Там се очакваше да се състои контрапротест в подкрепа на Гешев, свикан от сайта на Недялко Недялков, но поради липсата на хора организаторите ги пренасочили към обратния протест.

Част от момчетата с бръснати гласи и черни дрехи издигнаха плакат в подкрепа на Димитър Желязков – Митьо Очите. От различни разговори между еднакво облечените мъже и част от охраняващите събитието полицаи се разбра, че се познават. Някои от необичайно изглеждащите мъже били охранители в нощни заведения.

Ромите, пристигнали с автобуси от Бургас, пък разказаха, че им дали по 20 лева, за да участват в демонстрацията. „Против Гешев сме, казаха ни, че сме против него и да не се объркаме“, каза един. Други пък обясниха, че са на протест срещу „Бенишев“.

Организаторите на демонстрацията от „Правосъдие за всеки“ се разграничиха от групите. Така и не стана напълно ясно какъв е бил сценарият и конкретната цел на гостите на протеста.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране