24.03.2024 | 10:43
За повече спокойствие: МВР изкара полицаи с автомати по улиците
Вътрешният министър разпореди тежко въоръжени жандармеристи да патрулират в градските зони

Ръководството на МВР очевидно се притесни от случващото се в Москва и обяви засилени мерки за сигурност. В официално съобщение на сайта на вътрешното министерство се информира, че “служители от различни структури на МВР предприемат засилени мерки за обезпечаване на сигурността и спокойствието на гражданите на територията на страната”.

Добавя се и, че “полицейски патрули и жандармеристи, оборудвани с дългоцевно оръжие ще патрулират в градските зони и ще съблюдават за реда и за гарантиране на безопасността”.

Според съобщението мерките са разпоредени от вътрешния министър Калин Стоянов “с оглед предотвратяване на нарушения на обществения ред и повишаване на бдителността”.

МВР не обвързва директно действията си с атентата в Москва, но те идват само часове след случващото се в Русия и очевидно са ги предизвикали. Не се казва и дали има някакви данни за застрашеност и в България, защо трябва да се повишава бдителността, както и какви нарушения на обществения ред ще се предотвратяват.

За последно МВР извади тежковъоръжени полицаи и жандармеристи в центъра на София преди десетина дни. Това стана след среща на министъра на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов с кмета на София Васил Терзиев и представители на браншови организации на заведенията, които поискаха повече сигурност в столицата. Прекият повод бяха два инцидента в центъра на града, в които младежи се биха.

Страх от терирозъм пък извади полицаи с кучета по време на коледните празници. Тогава екипи на Главна дирекция “Жандармерия, специални операции и борба с тероризма” патрулираха в районите на големи търговски обекти, коледни базари, централните градски части, жп и автогари, както и в малките населени места. Очаква се сега да се прави същото.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране