13.05.2024 | 11:06
Задържан е собственикът на пистолета, с който детето на Божанков простреля друго
Оръжието било оставено на пейка в двора на къщата в Арбанаси

Продължава разследването на инцидента, при който дете простреля друго в крака с револвер. То се води под ръководството на Районната прокуратура във Велико Търново.

Случката се разигра по време на парти за рожден ден в Арбанаси. По първоначална информация стрелбата е станала случайно с оставено без надзор законно оръжие. И детето, натиснало спусъка, и раненото дете са близки на депутата Явор Божанков.

Самият той написа във Facebook, че децата намерили оръжието и го помислили за играчка. Божанков допълни, че пистолетът е притежание на собственика на къщата, в която се провело тържеството.

“Моля за разбиране в този момент. За сега зная само, че на рожден ден в с.Арабанси, на който присъстват децата ми с майка им, децата намират оръжие, което мислят за играчка. Но не е. Оръжието е на собственика на къщата. Рождения ден е на жена му. Големият ми син е в шок. Пострадалото дете е сестра на съпругата ми – годинка по-голяма от сина ми и вече е добре – ранена в пръста на крачето. Можело е да се случи и най-лошото. Благодарим на Господ, че не е. Не отговарям на телефона на вашите обаждания защото в този момент отивам при децата и искам да бъда до тях”, написа Божанков.

В хода на досъдебното производство се разследват всички възможни версии. Назначени са експертизи. „Образувано е досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда на непълнолетно лице, както и за неправилно съхранение на огнестрелното оръжие. Наказанията за тези престъпления са до 6 г. лишаване от свобода за първото и между 3 и 10 – за второто”, обясни на брифинг районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов, предаде Нова.

Притежателят на пистолета е задържан. Оръжието било оставено на пейка в двора на къщата.

 

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране