14.10.2019 | 0:27
Задържан е убиецът на 3-мата българи в Чикаго
Убиецът е 67-годишен американски гражданин, който е задържан

Задържан е убиецът на 3-мата българи в Чикаго. Това каза генералният консул на България в Чикаго Иван Анчев.

“Трима са убитите българи в Чикаго, а четвъртата жертва е американски гражданин – американец, те са убити късно снощи. Българите, които са убити не са криминално проявени. Бих казал, че става въпрос за едно битово убийство, което е породено от психическо състояние на извършителя, който е изпаднал най-вероятно в някакво състояние на амок. Убиецът е 67-годишен американски гражданин, който е задържан. Двама от българите са съпрузи и са били в техните ранни 40-години, трета жертва е била майката на убитият мъж, която е била предполагам още 20, 25 години отгоре. За американският гражданин, който е пострадал нямаме информация“, коментира още Анчев.

По-рано днес стана ясно, че четирима души са били застреляни в дома им в Чикаго, докато вечеряли, съобщава. Трима от тях са били българи. Пета жертва се бори за живота си в болница.

Инцидентът станал в събота около 5 ч. следобед в апартамента на семейството на улица „Уест Ървинг Парк” в Чикаго. Властите продължават да събират информация за това, което се е случило.

Според полицията в Чикаго убиецът е 67-годишен мъж, строителен работник, който познавал жертвите. Той живеел в същия комплекс с апартаменти от 15 години. В събота вечерта той излязъл от своя апартамент и отишъл до жилището на съседите си българи.  „Когато той влязъл в апартамента на съседите си, четиримата души вечеряли. Все още не знаем защо, но мъжът започнал да стреля и убил четиримата.”, каза пред медиите зам. шефът на полицията Антъни Рико.

Мъжът обаче не спрял със стрелбата. „Той отишъл на третия етаж и влязъл в спор с друга жена, която също живеела в сградата и стрелял по нея.”, каза още Рико.  Жертвите са жена на 66 години, мъж на 61 години, жена в края на 30-те години и мъж в края на 40-те. Те са починали от огнестрелните рани. Друга жена е в критично състояние в местна болница. Според информацията, с която разполагаме, четирите жертви са българи.

Властите са открили оръжието на престъплението – личният пистолет на предполагаемия извършител. Той е арестуван. Според тях той е имал проблеми с контрола върху гнева си и преди е влизал в пререкание със съседите си.

„Знаем, че са имали предишни инциденти, които не са били докладвани на полицията, които включват вдигане на шум, размяна на лоши погледи и дори сблъскване един с друг. Знаем, че жертвите и убиецът са имали минало. Знам, че те са били на прицел, не е случайно.” Кметът на Чикаго Лори Лайтфут също коментира убийството в „Туитър”. Тя написа, че въпреки че стрелбата е „ужасяваща и почти необяснима, но се случва твърде често – не просто тук, но и в цялата страна”.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране