03.04.2019 | 13:05
Загиналото семейство в разбилия се край Скопие самолет – роднини на Дилма Русеф и Петър Корнажев
Калина Корнажева е племенница на бившия министър и братовчедка на бившата бразилска президентка

Семейството, което загина при самолетната катастрофа в Македония вчера, са роднини на бившия правосъден министър Петър Корнажев и на бившата президентка на Бразилия Дилма Русеф, предава на Dir.bg

47-годишната Калина Корнажева-Бошнакова е племенница на Петър Корнажев и братовчедка на Русеф. Нейният баща е видният публицист Цоню Корнажев, който е брат на починалия през 2002 г. бивш правосъден министър от кабинета Беров и чичо на първата жена държавен глава на Бразилия. Калина Корнажева е адвокат в София.

18-годишната й дъщеря Биляна е ученичка в Американския колеж, а съпругът й Георги Бошнаков (49 г.), който е пилотирал разбилия се самолет, e завършил Техническия университет в София и има фирма за рециклиране на отпадъци. Бошнаков е имал лиценз за пилотиране.

Самолетът “Чесна P 210 N” е лека едномоторна машина с пет места за пътници и един пилот. Двигателят е с мощност 310 конски сили. Производството на тази модификация на Чесна е започнало през далечната 1978 година, като до 83-та година са направени общо 834 бройки. Максималната му скорост е 370 километра в час, а с едно зареждане на резервоарите може да измине около 1200 километра.

Самолетът със семейство Бошнакови се е разбил край Солунска глава – най-високия връх на планината Якубица в Македония. Върхът е с височина 2540 метра и според метеоролози времето в района се променя изключително бързо и динамично, което може да е една от причините за падането на самолета.

Македонските медии съобщиха тази сутрин, че ще бъдат възобновени опитите да се достигне до мястото на трагедията. Това ще стане с хеликоптери, тъй като теренът е недостъпен.

Вчера преди да изчезне от радарите Георги Бошнаков е докладвал за изключително силна турбуленция и ниска облачност. Малко след това сигналът се губи. Два полицейски хеликоптера тръгват към предполагаемото място на катастрофата и намират останките на машината в труднодостъпна местност.

По-късно днес се очаква и пресконференция на македонското вътрешно министерство в Скопие.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране