14.05.2019 | 11:54
Загубихме ли инвестицията на Фолксваген?
Бордът: „Беше решено да се пристъпи към конкретни преговори за планирания нов заводи за множество марки в Европа с останалите потенциални кандидати“

Германският концерн Volkswagen ще стартира преговори с оставащите потенциални кандидати за строителството на завода си в Източна Европа. Ръководството на производителя отложи избора си за това къде ще бъде изграден заводът.

В официално съобщение след срещата на надзорния и управителния съвет става ясно, че преговорите за това къде ще бъде изградена новата база продължават.
„Беше решено да се пристъпи към конкретни преговори за планирания нов заводи за множество марки в Европа с останалите потенциални кандидати“, пише в съобщението на компанията. Вероятно решението къде да се строи заводът ще бъде взето през следващото заседание на Борда през октомври.
Според немско издание България е една от двете останали държави, в която Volkswagen обмисля да инвестира близо 1.4 млрд. евро за производство на автомобили Skoda. Турция е другата разглеждана страна за изграждане на проекта. Освен тях немският концерн е разглеждал кандидатурите на Румъния, Сърбия, Северна Македония и др.
“Тук беше бордът на директорите на някои от най-големите компании в Европа. Правителственият хеликоптер ходи до Раковски, тъй като тези, които дойдоха с частен самолет, искаха да облетят целия район, където евентуално би била инвестицията им – да видят съседите, комуникациите, града”, коментира премиерът Бойко Борисов пред bTV преди седмица.
оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране