05.04.2024 | 16:41
Живко Коцев оттегля оставката си като главен секретар на МВР
"Мой морален и професионален дълг е да се върна и да работя, защото тук вече не става въпрос само за мен, а за цялата държава"

Главният секретар на МВР Живко Коцев оттегли подадената от самия него вчера оставка, и обяви, че е бил подложен на натиск да го направи. Той направи това на съвместен брифинг с премиера Николай Денков.

“Заставам пред вас с ясното съзнание и воля да оттегля своята подадена оставка. Оставка, която е провокирана и подадена под огромен психологически и морален натиск. Виждам какво се случва в системата на МВР. Аз самият съм служител повече от 30 години и кариерата ми е преминала изцяло в правоохранителните структури”, заяви той.

“Оставката ми е използвана като аргумент за оставането на Калин Стоянов на поста министър на вътрешните работи. Това обстоятелство ме задължава, мой морален и професионален дълг е да се върна и да работя, защото тук вече не става въпрос само за мен, а за цялата държава, за всички български граждани, на които трябва да осигурим спокойствие, ред и стабилитет”, каза Коцев.

“Президентът е информиран и се разбрахме, че аз няма да придвижа процедурата по уволнението по същество, което се иска от г-н Коцев. Президентът е съгласен, че това не е редно”, каза на свой ред премиерът Денков.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране