07.03.2024 | 9:37
Зов за помощ! Спортна надежда на Бургас се бори за живота си
Росица Динева пострадала при тежка катастрофа на прибиране от Шипка на Трети март

Бургас се обединява в помощ на 24-годишно момиче, което се бори за живота си след тежка катастрофа. Жители на морския град организират благотворителен концерт в нейна помощ. На пострадалата ѝ предстоят няколко операции.

Росица Динева е студентка по плуване в Националната спортна академия. Тя катастрофирала на 3 март на връщане от Шипка.

Инцидентът става между Розино и Клисура. Лек автомобил „Сеат“ с 21-годишен шофьор излязъл вдясно извън пътя и се блъснал в мантинела – вследствие на удара колата се е обърнала по таван и се е влачила около 100 метра, а Росица  е изпаднала от задното стъкло.

Младата жена е настанена в Университетската болница „Св. Георги” в Пловдив. Жизнените ѝ показатели се подобряват, сподели брат ѝ Стоян. Сестра му обаче има много тежки травми. Пет от гръбначните ѝ прешлени, тазът и лакътят ѝ са счупени. „Има удар в белия дроб, който е нарушил целостта му. Състоянието ѝ е критично”, допълни Стоян Динев.

В колата имало общо трима души, но единствено Росица е пострадала. За лечението ѝ няма конкретна необходима сума, защото операциите са няколко. „Много млади хора в Бургас, които имаме рок групи, подемаме инициативата да направим концерт на 10 март в Модерен театър”, каза организаторът на благотворителното събитие Красимир Язов. Съученичкики на 24-годишната жена са поставили кутии за дарения из целия град.

ВИДЕО!

“Не е истина, как части от секундата могат да преобърнат живота Ви! Молим, помогнете на Роси да оживее, тя заслужава да види още от този свят!”, апелират от семейството на 24-годишната бургазлийка.

Можете да дарите на сметка

IBAN: BG40STSA93000026800567

Титуляр: Дончо Динев Динев (бащата на момичето)

 

 

 

 

 

 

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране