13.05.2024 | 16:08
Без обвинение: Пуснаха бизнесмена Димитър Бонзов, с чийто пистолет детето на Божанков простреля друго
Пострадалото момиче е улучено в крака и е в болница

Бизнесменът Димитър Бонзов, с чийто боен пистолет вчера 11-годишно момче простреля в крака 12-годишно момиче на празненство в Арбанаси, вече е освободен от ареста, без да му е повдигнато обвинение.

Това потвърди районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов за БНР.

Районната прокуратура е образувала досъдебно производство за причинена средна телесна повреда на непълнолетно лице и за държане на огнестрелно оръжие, което не е съхранявано по надлежния ред.

Вчера детето на депутата от ПП-ДБ Явор Божанков простреля 12-годишно момиче на рожден ден край Велико Търново. Пострадалото дете е улучено в крака и е откарано в болница.

Детето на Божанков е на по-малко от 14 години и няма как да носи наказателна отговорност. Такава може да се търси от собственика на пистолета, който го е оставил без надзор и го е съхранявал неправилно.

По първоначалните данни пистолетът бил оставен на пейка в двора на къщата, където течало партито. Децата помислили, че е играчка, но той се оказал зареден и произвел изстрел.

Минути след инцидента депутатът от ПП и кандидат за новия парламент, който явно не е бил на партито, написа във фейсбук:

“Моля за разбиране в този момент. Засега зная само, че на рожден ден в село Арбанаси, на който присъстват децата ми с майка им, децата намират оръжие, което мислят за играчка. Но не е. Оръжието е на собственика на къщата. Големият ми син е в шок. Лелята на сина ми, която е годинка по-голяма от него, е вече добре – ранена е в пръста на крачето. Можело е да се случи и най-лошото. Благодарим на Господ, че не е.

Не отговарям на телефона на вашите обаждания, защото в този момент отивам при децата и искам да бъда до тях”, написа в профила си във Фейсбук Явор Божанков. Политикът, който в момента е в предизборна кампания като водач на листата на ПП-ДБ в Габрово, е от съседния град на Арбанаси – Горна Оряховица. Първоначално той бе депутат от БСП, но при последните избори избра Кирил Петков пред Корнелия Нинова.

Бонзов е съдружник и управител в 7 фирми, които се занимават с всичко от производство на хляб до хазартни игри. По ирония на съдбата преди 10 години сътрудникът на Димитър – Емилиян Байкушев, беше задържан за незаконно притежание на автомат Калашников.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране