02.05.2024 | 10:44
Гонзо за Бербатов: По-добре президент на ЦСКА, отколкото да си стои вкъщи
Оттеглянето на Гриша Ганчев е загуба за футбола, заяви новият президент на БФС

Новият президент на Българския футболен съюз Георги Иванов – Гонзо, заяви, че по-добре за неговия конкурент за поста на последния Конгрес Димитър Бербатов да работи в ЦСКА или който и да е клуб, отколкото да стои вкъщи.

На 15 март Иванов спечели битката за президент с 235 гласа – с 54 повече от тези на Бербатов.

“Не съм говорил с него. Всичко е било по медиите с него. Димитър е доста популярен сред феновете на ЦСКА и това ще бъде едно добро начало за него, за да покаже какво може. По-добре да си президент на ЦСКА или да работиш в независимо кой клуб, отколкото да си стоиш вкъщи”, категоричен беше Иванов.

За назначение на Бербатов в бившия му клуб ЦСКА се заговори след оттеглянето на Гриша Ганчев и сина му Данаил от управлението на “червените”. Двамата ще предадат своите акции на фондация “Национален фонд за спорт, култура, изкуство и наука”.

“Гриша Ганчев, за дългите години, които управлява, е показал, че развива детско-юношески школи, развива и клубовете. Достоен човек за уважение е. Оттеглянето му е загуба за футбола. Той е достоен човек, който е създал добри играчи – Ивелин Попов, Петър Занев, Николай Бодуров, Станислав Манолев. Това са футболисти, които той създаде в Литекс. Вдигна ЦСКА от нищото”, заяви Гонзо.

От ЦСКА вече отрекоха спекулациите, че именно Димитър Бербатов ще е новият президент на “червените”.

Иванов похвали клуба, че се е заел с изграждането на модерен стадион. Преди седмица “Българска армия” беше окончателно съборен, като се очаква на негово място да бъде вдигнато ново съоръжение.

“ЦСКА са си осигурили финансиране. Похвално е, че почват да правят стадион”, каза Гонзо.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране