07.06.2024 | 14:18
Oще коли за милиони! Граничната полиция получи 110 нови джипа (ВИДЕО)
Калин Стоянов обясни, че колите, които връчи в понеделник, са купени с пари от фонд „Пътна безопасност“, в който отиват средствата от заплатени глоби за нарушения по пътя

Граничната полиция получи нови 110 джипа. Ключовете на колите бяха връчени от вътрешния министър Калин Стоянов. Това е втората партида нови коли в рамките на няколко дни. В началото на седмицата пътната полиция получи автомобили BMW и Volkswagen.

Колите на граничната полиция пък са Range Rover Defender. Те са купени с европейски средства и 25% национално финансиране и са общо 360 броя.

“С подобряване на техническата и материална база, както и с обезпечаване условията на труд, ние ще върнем самочувствието на българските гранични полицаи, че са част от силовото ведомство на държава членка на ЕС”, написа във фейсбук Стоянов.

Връчването на предишната партида коли предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи. Появиха се критики, че бюджетни пари се харчат безполезно и могат да се употребят за друга цел.

Сега Стоянов се опита да им отговори задочно. Той обяснява, че колите, които връчи в понеделник, са купени с пари от фонд „Пътна безопасност“, в който отиват средствата от заплатени глоби за нарушения по пътя.

“Тези финансови средства могат да се използват единствено по целесъобразност – т.е. по линия на пътната безопасност за закупуване на технически средства, камери, автомобили и други за контрол на пътното движение”, написа той.

Директорът на Гранична полиция, главен комисар Антон Златанов:

“Получаваме поредната пратка от 110 автомобила и в рамките на последния един месец те станаха общо 160. Тези автомобили не ощетяват никой данъкоплатец, не ощетяват държавния бюджет. Те са закупени с европейски средства. Кандидатствали сме по европейски фонд и се надяваме в скоро време да имаме още повече техника, автомобили. Още от понеделник тези автомобили ще подсилят първата ни линия на границата, това са модерни автомобили, оборудвани с цялото ни необходимо оборудване на нас, без излишни екстри, но с всички екстри, така че да може да се работи нормално с тях от колегите, те са високопроходими”.

ВИДЕО!

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране