05.04.2024 | 17:43
Петков: Ако Сарафов е заплашвал Живко Коцев, това е престъпление
"Докато Пеевски управлява ГЕРБ, няма да влезем в никаква коалиция с тях"

Живко Коцев каза, че е бил заплашван и е под натиск от висши лица от прокуратурата. Ако главният прокурор го е заплашвал – това е престъпление“, каза в предаването „Лице в лице“ по bTV съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

„Ако го е накарал под натиск да си подаде оставката, това е връщане към мутренските години. Това е безумно. Представете си да четем заглавие – „Главният прокурор заплашва лично главния секретар на МВР“. Ако това е вярно, надявам се да се самосезира Даниела Талева и да започва това разследване“, подчерта той.

„Браво на Живко Коцев, който не се преклони и застана като мъж, когато цялата система е тръгнала срещу теб. Другият човек, който оказва натиск, е Калин Стоянов. Той не е страшен в сравнение с главния прокурор. Това е дълбоката държава, която тръгва срещу теб. Явно друг е редил кабинета на Димитър Главчев. Това са Бойко Борисов и Делян Пеевски“, допълни Петков.

„Тези хора забравиха къде са. Те се връщат обратно в тези години, които мислехме, че са част от историята. Това, че възможните служебни премиери са близки до ГЕРБ не е проблем. Конституционният текст казваше, че посоченият премиер трябва да съгласува служебния кабинет с политическите партии. Димитър Главчев дойде с готов кабинет с министри. Проблемът не е в Главчев, а в това кой е редил кабинета. Идеята да сложиш точно Калин Стоянов цели да взривиш демократичната общност“, посочи съпредседателят на ПП.

„Докато Пеевски управлява ГЕРБ, няма да влезем в коалиция с тях. Има много хора от ГЕРБ, които ще ме разберат. Въобще не отричам, че в последните 9 месеца имахме много срещи, в които са Пеевски и Борисов. Осъзнахме, че те са едно. Разбрахме, че Борисов не взима сам решения. Работехме по нашата законодателна рамка и законите се случваха. Проблемът възникна, когато трябваше да се предаде реалната власт – регулаторите“, подчерта Петков.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране