29.04.2024 | 21:24
Петков не дава обяснение за фалшифицираните от Лена подписи, замеси Пашата в скандала
"И сега питам - кой е реално Атанас Русев и на чии интереси служи? Кой го активира в този добре готвен по предварителен сценарий скандал точно в този момент?"

Съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков замеси Румен Николов – Пашата в аферата с фалшифицираните подписи.

Към този момент той не е дал обяснение за фалшификацията, с която е станал служебен министър, но напада всеки, който вади факти за скандала.

Днес нападна председателя на сдружението “Корал” Атанас Русев, който заяви пред bTV, че фалшиви документи, подписани с електронния подпис на Лена Бориславова, са използвани, за да се смени Управителният съвет на “Да опазим Корал”.

За да стане служебен министър на икономиката през 2021 г. Кирил Петков е трябвало не само да се откаже от канадското си гражданство, но и да напусне всички свои фирми и неправителствени организации, в които участва.

Според разследване на “Бивол” адвокат Лена Бориславова е фалшифицирала подписи и документи, за да излезе Петков от сдружението “Да опазим Корал” навреме.

Първият документ е пълномощно, с което Лена Борислвова може да се разпорежда с делата на Сдружението. Останалите: протокол от заседание на Сдружението, на което се взима решение за освобождаване на Кирил Петков като член на управителния съвет и назначаването на Мартин Драгулев на негово място и декларация за истинност. Отново с подписи на Русев, който реагира в социалните мрежи:

Според публикуваните документи към 13 май 2021 г. все още не било вписано освобождаването на Петков от Сдружението. Той встъпва като служебен министър на икономиката ден по-рано.
В понеделник сутрин председателят на сдружението Атанас Русев заяви пред bTV, че фалшиви документи, подписани с електронния подпис на Лена Бориславова, са използвани, за да се смени Управителният съвет на “Да опазим Корал”

Бориславова коментира, че не се притеснява от проверка и ще съдейства на всякакви разследващи органи да излезе истината.

Кирил Петков определи информацията от “Бивол” като компромат, а днес коментира във фейсбук профила си гостуването на Атанас Русев в сутрешния блок на телевизията.

“Познавах Атанас Русев като кайтист и активист на каузата за плаж Корал. За пръв път разбрах, че Атанас Русев има и друго лице през 2022″, пише Петков.

Съпредседателят на ПП припомни, че през февруари 2022 г. в качеството си на премиер подал списък от 19 лица на тогавашния главен прокурор Иван Гешев. Част от този списък бил Румен Николов, известен като Пашата.

Пашата е известен като един от основателите на СИК и участва в много от структурите му. Бил е съдружник на Бойко Борисов в няколко фирми, между които „Интербулпред” и „Тео интернационал”.

“В същия ден, в който списъкът е подаден на прокуратурата от мен и Лена Бориславова, същият този Атанас Русев, който тази сутрин така артистично се възмущаваше от „неправдите”, ми звъни ядосан и ми казва, че не е трябвало да слагам Пашата в моя списък”, твърди Петков.

По думите му той отговорил на Русев, че “никой не е над закона” и станал премиер точно, за да промени “дълбоката държава и че хора като Пашата трябва за бъдат разследвани от органите на реда”. Русев му се ядосал и затворил телефона.

Съпредседателят на ПП пише още, че след този разговор Атанас Русев се обадил на баща му Петко и му крещял защо е сложил Пашата в списъка.

“И сега питам – кой е реално Атанас Русев и на чии интереси служи? Кой го активира в този добре готвен по предварителен сценарий скандал точно в този момент?”, пише Кирил Петков.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране