21.04.2024 | 12:20
Петков: Никога не съм взимал наркотици – нито като малък, нито като тийнейджър, нито като студент
"За адреналин карам кайт, сноуборд, парапланер"

В пространно интервю за предаването на Сашо Диков по “Евроком” бившият премиер и съпредседател на “Продължаваме промяната” Кирил Петков разказа интересни случки от престоя си във властта и за начина, по който се управлява държавата.

От пиците с кристали до пуделите с пачки

Оказа се, че ядем пица с кристали. Оказа се, че крадем милиарди. Оказа се, че взимаме по 1 левче от всеки литър бензин…

Отричам на 100%, даже на 1000% – никога през живота си не съм взимал наркотици – нито като малък, нито като тийнейджър, нито като студент. За адреналин карам кайт, сноуборд, парапланер. Замислих се защо не кажат направо, че Киро взима наркотици? Защо трябва да кажат, че Кирил взема пица с кристали? Защото трябва да звучи популярно, за да стигне при максимално много хора. Ако кажеш просто с някакви кристали, не разбираш. Но ако кажеш пица с кристали, изведнъж хората си викат – ааа, пица, може би има саламче, кашкавалче и е поръсено с с кристали или друго. Понеже ние работихме от сутрин до вечер, ние живяхме в министерски съвет, целият екип – на пици. И са виждали как се вкарват вечер пици.

Аз съм за да се разследва абсолютно всеки. Ако има пачки – да се разследва. Обаче! Представи си – идваш при мен, аз съм главния прокурор и аз ти казвам – ако не си подпишеш оставката, ще те разследвам. Ти какъв си? Бог ли си да раздаваш правосъдие? Ами ако е престъпник? Пускаш ли го този престъпник да си ходи на свобода, защото си е дал оставката? Ами ако е невинен и го заплашваш? Това е големият проблем.

И в момента, в който той сподели, и започнаха пачки да изскачат отвсякъде. Имаш пудел с Живко Коцев, пудел с пачки, нямаш пачки с Живко Коцев, но имаш пудел … И тук е хитрото подаване като с пицата – ако беше само пачки, нямаше да е интересно. Но ако кажеш пудел с пачки, изведнъж всички говорят за пудели. Всичко е много добре синхронизирано, защото работи 30 години. Ние влизаме в една система, която 30 години е градена да работи като машина, и те почват да ни бият шамари отляво и отдясно.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране