14.05.2024 | 7:33
Умишлено убийство стои зад ужаса с два трупа и разцепен джип в Пловдив
Свидетели сме на поредния трагичен инцидент. Свидетели сме на дай Боже само две жертви. Нека и пострадалите да се възстановят

С изключително неприятен за Пловдив, а и за цялата страна инцидент, стартира новата седмица. Двама младежи загубиха живота си в малките часове на понеделник. Мощна кола „Рейндж Ровър“ се разцепи на две след сблъсък в дървета на бул. „Руски“.

Джипът е управляван 21-годишно момче. Той и спътничката му загиват. Други двама пострадаха, а медиците се борят за живота им. Пострада и пожарникар, който е бил ударен от клон по време на спасителната акция.

Проверка показва, че кола от този модел може да бъде с мощност от 170 до 510 конски сили. Все още не е ясно с каква скорост точно е настъпил сблъсъка, но според мненията в социалните мрежи, тя е била не по-малка от 200 км/ч.

Оперативен ръководител на Национален отряд за реакция при бедствия – Пловдив Красимир Каракашев коментира трагедията и зададе някои въпроси, пише glasnes.bg.

„Не мислите ли, че е време да си зададем един въпрос по “Пловдивски”

Защо по Пловдивски ли – ами защото Пловдив е на челно място по ПТП-а!!!

Кой е виновен, по-точно какви са причините за толкова честите катастрофи в и около града.

Тук можете да се впусните в мисли От – До. Нека се разисква. Нека да опитаме да стигнем до изводи! Нека опитаме да предотвратим разправиите за смачкани ламарини! Нека опитаме да предотвратим почернини семейства. Да оптаме да сме по толерантни на пътя.

Свидетели сме на поредния трагичен инцидент. Свидетели сме на дай Боже само две жертви. Нека и пострадалите да се възстановят.

Но… какво доведе до този пореден инцидент. Не, не е инцидент. Инцидент е когато нещо се случи без умисъл от страна на някой. А тук, поне за мен умисъл има. Няма как без да искаш да натиснеш така педала. Няма как това да се случи.

А основната причина (не всички медии да питат – каква е причината) тя е ясна на всички – безразсъдна скорост. Нека си казваме нещата както са. Дотук стигнахме с недомлъвки, със заобикаляне на реалността. Все едно сме си заровили главите в пясъка и си мислим, че всичко ще се нареди от само себе си.

Два млади живота се погубиха. Съболезнования на близките на загиналите.

За живота на още двама пътници лекарите полагат усилия да ги спасят.

Пострадал е пожарникар при опита си да помага, да си върши работата.

Каква е цената на безрасъдството?,“ написа той.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране