30.03.2023 | 1:04
Асен Василев: Хора, трябва да сме повече, за да стане България нормална европейска държава
"Проблемът е, че за да може да се краде се правят безсмислени проекти. Затова имаме десетки села със стадиони, вместо осветление или канализация“

Трябва да впрегнем много хора, които да поискат България да стане една нормална европейска държава. Това не е чак толкова трудно. Дълги години ни се обясняваше, че е невъзможно да живеем нормално, как сме бедни и не можем да имаме пътища, как сме бедни, защото не сме производителни, как ако някой иска нещо по-добро, трябва да си хване куфарите и да замине. Това не е съдба. Това е умишлено, за да можем държавата да се управлява по латинооамериканския начин. Това заяви бившият финансов министър Асен Василев на среща с гражданите на Перник.

„Миналата година имахме късмета да ни сполетят няколко кризи. През последните години ние отбелязахме най-висок ръст на заплатите, на износа и на индустриалното производство в целия Европейски съюз. Постигнахме 2,5% ръст на доходите – най-голям в ЕС. Не сме забогатели драматично, но можем да водим европейска политика. Ако инвестираме парите, които ще получим от Европа, ни остават нашите средства, които могат да бъдат за хората. Ако те не се инвестират правилно, стигаме до философията на постната пица или до някои шкафчета“, допълни той.

„Проблемът е, че за да може да се краде се правят безсмислени проекти. Затова имаме десетки села със стадиони, вместо осветление или канализация“, даде пример бившият финансов министър.

Той се срещна с избиратели заедно с водача на листата на ПП-ДБ в Перник Бойко Рашков.

Бившият вътрешен министър заяви: „През по-голямата част от съзнателния си път съм преминал през противодействие на престъпността и не мога лесно да преживея това, защото съм възпитаван за стриктно спазване на закона. Не е случайна политиката на някои институции в ЕС да се извърши съдебна реформа в нашата страна“.

По думите му тези избори са от изключително значение, за да не се върнем назад в годините, когато един бивш финансов министър е разнасял една постна пица по телевизионните студиа и е казвал, че това е държавният бюджет.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране