24.02.2020 | 8:04
Борисов от джипа: Oмаскариха мe, но няма да ме спрат
Едно време това нямаше да се случи. Целият автобус щеше да скочи и ще го защитава, коментира премиерът за разсъблеченото момче

Неделя е. А премиерът Бойко Борисов е на традиционната си обиколка с джип по строителните обекти в България. Заедно с вицепремиера Томислав Дончев, финансовия министър Владислав Горанов и зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков, оглеждат строителството на пътния участък между Сливница и Драгоман.

Както обикновено премиерът Борисов спира често и разговаря от автомобила си със строители и работници.

„Щом махат и не ни псуват, значи вършим работа“, „Добре, лъвчета, да ви е спокойна неделята“, подхърля приятелски Борисов.

„Всичко, което прави ГЕРБ е видно“, отбелязва Борисов.

„Като гледаш не ти ли става драго. 100 години са управлявали. Ние за 10 години каквото сме построили, пак си заслужава да правим партия. Това са работни места, заплати, обороти. Какво не им харесва“, коментира премиерът, визирайки вероятно БСП.

„Влади, какво казват от фич?“– обръща се Борисов към финансовия министър. Вчера агенцията за кредитен рейтинг „Фич” потвърди рейтинга на страната ни – три пъти Б (BBB) с положителна перспектива. Агенцията посочи, че растежът на икономиката ни ще бъде 3.3% през тази и следващата година.

А Горанов от своя страна отвръща, че потвърждават прогнозите на правителството за икономическия растеж. И ако влезем в еврозоната ще увеличат рейтинга на България.

„Това изречение трябва да го подчертаете. Аз съм убеден, че нещата вървят положително, но ако не се случи по някаква причина от натиска, който се случва от ретроградните сили, да не кажат, че ни свалят рейтинга“, дава съвет Борисов.

„Лъжите, че сме задължили държавата, се опровергават“, отбелязва той.

Спътниците на премиера обсъждат и завръщането на българите в родината. Колкото повече се подобрява качеството на живот, толкова повече наблюдаваме връщането на българи от чужбина. При тези нива на доходи в България преосмисля поведението им и те се връщат, отбелязва важно Горанов.

„Сега като пишат тия глупости. Нема да ме спрат“, подмята Борисов, сещайки се за историята за къщата в Барселона, която му я приписват негови зложелатели.

„И като кажат къщата на Борисов, ама аз…“

„Омаскариха ме и това е. В учебника за компромати така пише – подбираш истини“, споделя на своите спътници Борисов.

И им цитира откъс от „Братя Карамазови“ на Достоевски, където било казано: „Той ли беше откраднал шуба или неговата шуба бяха откраднали. Имаше нещо за тоя човек.“

Не е едно и също, има нюанси, съгласяват се в един глас пътниците в джипката.

Докато пътуват отново Борисов се връща в социализма. И отбелязва случая с момчето, което беше съблечено в столичен автобус защото е носил блуза с надпис на ЦСКА.

„Едно време това нямаше да се случи. Целият автобус щеше да скочи и ще го защитава. Това беше въпрос на чест да защитиш по-слабия. Сиреч, възпитанието в това отношение беше по-добро“, отбелязва Борисов.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране