29.01.2020 | 18:37
Гешев: Божков е със 7 обвинения, дължи на държавата общо 559 млн. за 1 година
Време е криминалният преход да свърши

Васил Божков е със 7 обвинения и е обявен за общодържавно и международно издирване. Това съобщи главният прокурор Иван Гешев. „Изготвена е европейска заповед за арест, тъй като е установено, че същият е напуснал границите на страната”, каза още обвинител номер 1.

„Ако сте обективни, виждате, че правим разследване на хора с големи финансови възможности. Това се прави качествено, политика на прокуратурата е. Димитър Желязков беше в Турция, сега е подсъдим, Арабаджиеви бяха издирени и в момента са подсъдими. Баневи и Миню Стайков също. Наблюдаващите прокурори ще изправят пред съда и Божков, ако е виновен.  Това е поредният български олигарх, който бяга от България, ако няма какво да крие, нямаше да бяга“, допълни Гешев.

„Не сме спрели всички контакти с президентството, а само тези, изключващи писмена официална комуникация“.

„Записите в медиите не са СРС-та, а извадки на постановление за спиране. Прокуратурата и главния прокурор не влизат в лични битки. Един коалиционен партньор, Цветан Василев и опозиционна сила не са доволни от прокуратурата, хората с милиарди, които са изправени пред съда също са недоволни, значи сме на прав път. Не трябва да ни харесва, а да си вършим работата. Време е криминалният преход да свърши. Българските граждани искат да се оплакват и да коментират или ред и държава?“, добави Гешев.

„Време е всеки да плаща цената, за това, което прави. Не може задълженията да са за хората с по-малките възможности, а богатите да не ги спазват. Не може да дължиш 559 млн. лева от лотарийни игри за една година на държавата – това са 100 лева към всяка пенсия, каза още Гешев.

Главният прокурор допълни, че след акцията в Комисията по хазарта са задържани над 16 лица, но не е запознат точно кои са те и дали всички са от Комисията по хазарта.

 

 

 

 

 

 

1 коментар

  1. […] МВР разпространи снимки и видео от специализираната полицейска операция в София, при която бяха проверени имотите на бизнесмена Васил Божков заради образуваното досъдебно производство в Спецпрокуратура. Богаташът беше обявен за издирване от Интерпол. […]

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране