11.06.2019 | 12:25
„Джи Пи Груп” обвини проектантите за калпавия ремонт на “Графа”
Дружеството не приема и наложената от Столична община глоба от близо 280 хил. лв.

„Джи Пи Груп“, компанията изпълнител на ремонта на столичната „Граф Игнатиев“, прехвърли вината за надигането на плочките на улицата върху проекта, а не върху изпълнението му.
„Обектът е приет на 18 декември, така че твърдението, че 10 дни след приключването на ремонта са се появили дефекти не е вярно. Като изпълнител сме част от един процес, който включва проектиране и избор на материал. В качеството си на изпълнител сме длъжни да изпълним зададения ни проект и го направихме“, заяви пред bTV проектовият мениджър на компанията Георги Гигов.
Дружеството не приема и наложената от Столична община глоба от близо 280 хил. лв., тъй като дефектът, който столичани забелязаха през уикенда, се дължи „на недостатъците на проекта, не на изпълнението“.
От общината не приемат оправданията на изпълнителя.
„Не приемаме оправданията на строителя относно това, че няма никаква вина за изпълненото. На база на това се налага и санкцията, която е в размер на около 280 хил. лв. Назначена е проверка на всички проектни решения, които са взети. Ако са допуснати грешки, проектантите ще си понесат съответните последствия, а именно още глоби“, уточни Даниел Евлогиев от дирекция „Транспортна инфраструктура“ към Столична община.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране