16.10.2020 | 23:54
Дъждът не изплаши Великото народно въстание
Евродепутати от различни страни изказаха на живо и онлайн  в Триъгълника на властта в София своята подкрепа към протестиращите вече 100 дни българи

Силният дъжд в София в петък вечер не спря масовото недоволство срещу властта и не попречи на петото Велико народно въстание, което се проведе тази вечер. Протестът получи мощна подкрепа от представители на Европейския парламент.

Евродепутати от различни страни изказаха на живо и онлайн  в Триъгълника на властта в София своята подкрепа към протестиращите вече 100 дни българи. Участие в днешния протест взеха  Рамона Стругариу от Румъния, Иван Синчич от Хърватия и Пол Танг от Холандия.  Ирландката Клеър Дейли трябваше да се включи он лайн, но дъждът попречи на връзката, пише “Дума”.

От „Отровното трио“ обявиха, че планират промяна в големите протести и че това е последното Велико народно въстание в този вид.

В протеста днес се включиха хора от цялата страна – имаше групи от Русе, Варна, Ямбол, Ловеч, Хасково, Перник, Димитровград, Бургас.

Студенти от Софийския университет също се присъединиха към шествието.

 Те носеха огромен транспарант с надпис “Оставка”, който развяха под прозорците на Министерски съвет. Протестиращите успяха да накарат МВР да пропусне група студенти, които преди това охраняващите полицаи опитаха да спрат от участие в митинга на пл. “Независимост“.

След изказванията в триъгълника на властта протестът отново се насочи към сградата на БНТ, въпреки че тази седмица предаването “Панорама” обяви, че няма да кани политици.

Арман Бабикян от “Отровното трио” поздрави протестиращите, които не се плашат от проливния дъжд, който се изсипва над столицата. Г-н Борисов стои на сухо, а да се надяваме скоро – и на топло, заяви той.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране