11.06.2021 | 11:23
Започва национална подписка за забрана на ДПС
Според "Българските патриоти" движението е противоконституционна партия

Българските патриоти – ВМРО, „Воля“ и НФСБ започват национална подписка за закриването на ДПС, тъй като е „антибългарска, противоконституционна, етническа партия“, съобщиха от коалицията.

„Считаме, че с политическата си дейност и изявите на политическото си ръководство партия ДПС показва, че е антибългарска, противоконституционна, етническа партия. Приканваме всички българи да се включат в инициираната подписка, която ще бъде внесена в прокуратурата на България, с искане за иницииране на производство по реда на Глава пета от Закона за политическите партии относно прекратяване на Политическа партия „Движение за права и свободи“ на основание чл. 40, ал. 1, т. 2 от ЗПП“, пишат от „Българските патриоти“.

От коалицията ще направят постоянни и мобилни пунктове за събиране на подписи във всички населени места в страната.

В сряда членове и симпатизанти на „Българските патриоти“ протестираха пред централата на ДПС в София след изявление на лидера на движението Мустафа Карадайъ в Турция.

 

15 коментара

 1. Георги Добрев каза:

  Не само ДПС а всички партии са нелегетимни по това законодателство от 1992 година но никои не му дава гласност

 2. Георги Георгиев каза:

  От 30 години тоя паразит е снагата на майка България…

 3. Тодор Яетодиев каза:

  Искам забрана на ДПС, защото е протурска партия и работи за интересите на Турция в България

 4. Мариян Илиев каза:

  Аз съм за!

 5. Огнян Александров каза:

  каква подписка ? Къде е ДАНС, ПРОКОРАТУРАТА, КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД, ПРЕЗИДЕНТА ??? … За страна превърната в американска колония, не може да има забрана на ДПС ! … Съгласно ЧЛ.11 (4) от КРБ – „Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт“…

 6. Здравко Лазаров от България каза:

  Тази партия ДПСЕ,Ина мамата на България,и някакъв затворник Духане,кумонетата му дали власт,и мафията на Америка,и така със мафията ГЕРБ ограбиха България

 7. Ния каза:

  Да се маха тази партия ДПС.Вредна е за България.

  • Мустафа каза:

   ДПС разделя народа ни,и е вредна за българи и турци.Какво е дала до ден днешен тази незакона партия на народа ни?нищо,само окрадаха народа ни,със другата бандитска партия,ГЕРБ.Народа трябва да не се разделя чрез тези парти незаконните и фалшивите,а трябва да се обединява,и то само чрез новите парти във момента.

 8. Кур колев каза:

  Сети ли се ! така ни се пада да си сърбаме чорбата която ние сме си надробили ,след дъжд качулка и след сватба булка? А каде бяхте когато цървул Желю ги пусна на кръглата маса и им пораснаха рога, съдът не ги регистрира и пак влязоха в парламента незаконно и още и още ,НО все пак по добре късно отколкото никога

 9. Тончо Бонев каза:

  Що си чешете крастата само с една партия, че то ВСИЧКИ ПАРТИИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ СА НЕЗАКОННИ. Ама да знаете още кое и кой е НЕЗАКОНЕН, глава ще ви се завие.
  https://new-civilization.com/bg/harta-choveshki-prava

 10. СНЕЖАНА ГИОФКОС каза:

  ПОСОЧЕТЕ МЕСТАТА НА ПУНКТОВЕТЕ , КЪДЕТО СЕ СЪБИРАТ МНЕНИЯТЯ ЗА , ИЛИ ПРОТИВ ДПС

 11. Коко Канарио каза:

  Каде ще има пунктове за подписката.?

 12. Анонимен каза:

  Де късмет,ама надали

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране