20.11.2021 | 10:58
Илия Златанов: Подариха джипа ми на Младен Маринов, натовариха златото при Любена Петрова (ВИДЕО)
„Кой е посредникът между сина ми и ОПГ прокуратура, защо се скри името на Каратистчето?"

Продължават разпитите в ГДБОП по аферата „Осемте джуджета“. В петък в дирекцията дойде Илия Златанов – производител №1 на асансьори у нас, който разказа пред Антикорупционния фонд как бизнесът му е бил откраднат.

В четвъртък на разпит беше и синът му Явор. Двамата не са в добри отношения след отнемането на бизнеса им.

„Кой е посредникът между сина ми и ОПГ прокуратура, защо се скри името на Каратистчето? Защо един откровен разбойник, който се занимава с рекет, пребиваване на хора и изнудване беше премълчан?“, попита Илия Златанов.

Преди дни в ГДБОП беше и жената на бившия следовател Петьо Петров – Еврото, която определи казуса „Осемте джуджета“ като фантастика.

„Вие какво очаквате от една порноактриса – да си признае? Любена Петрова се разнася и постоянно ми пращат нейни клипове. Може да твърди, че са фантазии, когато се извадят записите от камерите в Спецпрокуратурата, когато натовариха златото в нейния джип и когато Ламбовски ѝ е дал плика с 600 хиляди евро“, отвърна Илия Златанов.

В ГДБОП се появи и бившият вътрешен министър Младен Маринов, който отрече да познава Илия Златанов.

„Младен Маринов не ме познава, защо трябва да ме познава?! Просто на него му подариха един мой джип да си ходи на лов“, отсече Златанов.

В началото на седмицата обяснения даде и собственикът на охранителната фирма „Делта гард“ Димитър Спасов – Каратиста.

„На 14 април моят колега, който по съвместителство ме вози, беше извикан в офис на „Делта гард“ – там беше пребит от Митко Каратиста, беше мушкан с мачете в корема и беше принуден да подпише запис за 10 хил. лв., че ако не им сътрудничи ще трябва да им плати. И той им плати“, разказа още Златанов.

Според него след всяко действие по „Осемте джуджета“ са останали следи.

Репортажът на Bulgaria ON AIR!

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране