22.01.2022 | 21:19
Костадинов даде идея защо и как да напуснем ЕС (ВИДЕО)
На този етап членството ни в Евросъюза не отговаря на националния ни интерес, каза лидерът на "Възраждане"

България има липса на демократична представителност в Европейския съюз, обяви в интервю за БНТ лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Той даде пример с Великобритания, която е излязла от общността.

„На този етап членството ни в Евросъюза не отговаря на националния ни интерес. Трябва да бъдат предоговорени условията ни за членство, в противен случай може да искаме да напуснем“, каза Костадинов.

Той поиска и преразглеждане на позициите ни в Европейския съюз. „Ние сме част от европейските регулации и когато нещо не ни е изгодно, ние можем да го променим. Друг е въпросът, че никой не повдига темата“, каза още лидерът на „Възраждане“.

„Възраждане“ е за възстановяване на българската свобода и суверенитет и срещу приемането на еврото. Костадинов не отхвърли възможността да бъдат открити допирни точки с правителството.

Лидерът на „Възраждане“ коментира и ситуацията в Украйна и водените преговори НАТО-Русия. Депутатът обяви, че не е срещу натовските бази в България, а срещу тези на САЩ у нас. „Очевидно е, че тази държава (Украйна – бел.ред.) се разпада и то не от натиск на изток, а от натиск на запад“, допълни Костадинов. Той припомни, че на територията на Украйна има българска общност, за която трябва да мислим.

По думите му България не защитава интересите си и по отношение на Северна Македония като допуска да бъде предупреждавана за санкции от страна на САЩ. „България има натовски бази, това са поделения на българската армия. Не американските, не турските, а нашите войски гарантират териториалната ни цялост“, подчерта Костадинов.

Решението на здравната криза у нас е да се премахнат бизнес отношенията в болниците, обяви Костадин Костадинов. „За здравната криза основният проблем е, че здравната ни система беше превърната в търговско дружество. Решението може да бъде като отпадне търговския статут на болниците, така че да няма губещи болници“, каза още той.

Костадинов коментира и факта, че партията му е против ваксините срещу ковид, а част от депутатите му са ваксинирани. „Ние сме за ваксините – тези, които са утвърдени. Против сме тези, които в момента се поставят, но всеки сам си решава. Не смятам, че от ваксините трябва да произтичат задължения или права“, каза Костадинов. Той отново припомни, че категорично е срещу въвеждането и използването на зелените сертификати у нас.

Цялото интервю

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране