21.05.2020 | 18:33
Мария Цветкова: Радев намеква, че има политически амбиции с изказванията си
Раздават фалшиви листовки на ромите в Ямбол и ги плашат, че ако се изследват за коронавирус, ще се заразят, каза още депутатът от ВМРО

“Предложените от нас антикризисни мерки бяха много разумни и в голямата си част бяха приети. Винаги сме се съобразявали с препоръките на НОЩ, но два месеца са достатъчно време за тези мерки, трябваше карантината да падне”. Това каза в предаването Патарински LIVE по Канал 3 депутатът от ВМРО Мария Цветкова.

“Радев с изказванията си даде заявка за бъдещ политически проект, с последните си думи намеква, че има политически амбиции. Във всяко негово действие и критика се съзира линията на БСП, на опозиционера, а всъщност трябва да бъде обединител на нацията”, смята тя.

“Прекъсна се инерцията на законодателния живот заради пандемията, но вече работим с пълна сила и законопроектите пак се предлагат и гласуват. Намаляването на ДДС не беше част от коалиционното споразумение, там беше записано да не се променя. С оглед на ситуацията, в която изпаднахме обаче, това беше абсолютно наложително”, сподели депутатът.

“Предложеният от нас закон ще защитава не само длъжниците, но и кредиторите, защото и те ще имат ангажимент. Той защитава длъжниците, които имат едно-единствено жилище. Но другите имат ангажимент да предоставят имуществото. Това е условие за неплатежоспособност, но има и такова за добросъвестност. Ние сме от малкото страни в ЕС, в която няма закон за фалита. Има директива на ЕК, според която трябва да има такъв закон”, коментира Цветкова.

“Искаме да решим проблема с липсата на образование при малцинствата. Искаме децата, които не ходят на училище, техните родители да не получават социални помощи. Така се нарушават правата на останалите граждани извън ромската общност. Не работят, битовата престъпност произтича в голямата си част от тях, не спазват мерките”, каза още тя.

“Карантината в ямболския квартал Райна Княгиня трябваше да бъде удължена, защото не се спазва хигиената. Някой подбужда населението за бунт. Раздават им фалшиви листовки, с които ги лъжат да не носят маски. Искахме прокуратурата да се намеси в този случай. Пасторите и медиаторите ги плашат, подвеждат ги. Казват им да не дават проби, защото ще се заразят. Не искат и да си получат предписанията за карантина и не могат да си получат глобите. Имам информация, че след отварянето на КПП-тата тръгват обитателите на квартала на работа, а работодателите им искат тестове. От тестувани 27 души днес се установи, че шестима са заразени, това доказва, че населението е заплашено”, завърши Мария Цветкова.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране