13.05.2022 | 17:25
МВнР: Русия е отзовала един служител на българското посолство в Москва, а не посланика
Това е очакван реципрочен акт от страна на Руската федерация

Министерството на външните работи (МВнР) потвърждава отзоваването на един служител на българското посолство в Москва, което е очакван реципрочен акт от страна на Руската федерация. Той следва да напусне територията на Руската федерация до 72 часа. Това се посочва в съобщение на МВнР.

В разпространено днес съобщение на руското външно министерство, цитирано от ТАСС, се отбелязва, че Русия предприе ответна мярка срещу София и обяви за персона нон грата служител на българското посолство в Москва.

„На 13 май извънредният и пълномощен посланик на Република България в Руската федерация Атанас Кръстин бе поканен в министерството на външните работи на Русия, където му бе връчена нота на министерството за това, че служител от посолството на България в Москва е обявен за персона нон грата“, се казва в съобщението.

„Тази мярка представлява отговор на взетото през април от българската страна немотивирано с нищо решение да обяви за персона нон грата дипломат от посолството на Русия в София“, се посочва в съобщението на руското външно министерство.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране