24.03.2020 | 20:49
Откъде са парите? Владислав Горанов с часовник за 15 000 долара
Сигурно е бил на пост и молитва пет месеца

Финансовият министър Владислав Горанов се кипри с часовник от елитната швейцарска марка Ulisse Nardin за $15 000! Уличаваща новина дойде от негова изява, на която бижуто свенливо се показа изпод скъпарската риза на министъра с основна заплата 5500 лева, пише Rikoshet.org.

Простата сметка показва, че за да купи часовника на стойност 27 000 лева, Горанов е бил на пост и молитва пет месеца от живота си. Ама надали… Затова и въпросът откъде са парите за тиктакащото чудо за милионери, остава да виси без отговор.

В средата на февруари стана ясно, че заплатите на президента Румен Радев и на премиера Бойко Борисов вече са по-високи.

Причината е ръстът на средната заплата за страната, която отчете Националният статистически институт. За пръв път та надмина 1300 лева за декември 2019 г.

Всеки депутат взема това възнаграждение, умножено по 3. Участието в комисия му носи плюс 15% от основната заплата, а често депутатите са в повече от една комисии.

Прослуженото време е 1% от основната заплата за всяка една година. Основните заплатите на депутатите ще нараснат до 4248 лв. Ако участват в комисии сумата се вдига до 4672 лв.

Така Бойко Борисов вече ще се разписва минимум срещу 6372 лв. Това е сумата без добавките за прослужено време, които за тази категория наети са по 1,6% за всяка година трудов стаж. Основните заплати на министрите стават 5522 лв.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране