24.09.2019 | 0:01
Пацо Терасата не иска да събаря барбекюто
Пламен Георгиев обжалва заповедта да разруши незаконно построените обекти на огромната си покривна тераса

Бившият председател на антикорупционната комисия Пламен Георгиев отказва да събори незаконните обекти на терасата и обжалва заповедта, предаде bTV.

На община “Слатина” ѝ се наложи да прави проверката два пъти след като първоначалните ѝ изводи, че почти 60 квадрата от навесите са незаконни, беше обезсилена от директора на строителния контрол на София Влади Калинов с довода, че строителството било извършено преди акт 16.

Заради това Калинов се раздели с поста си, а повторната инспекция показа: Не се доказва по безспорен начин, че строителството на два дървени навеса върху терасата са извършени преди въвеждане на сградата в експлоатация.

Не, не трябва да бъдат там това е нашето мнение, защото не отговарят на законната кота, по-високи са. В проектите покривите не съществува, заяви кметът на “Слатина” Наталия Стоянова, цитирана от bTV.

Затова и се издава заповед: “Нареждам: Да премахнат незакон строеж – два дървени навеса”.

Георгиев и съпругата му обжалват с мотива, че незаконно построеното било там преди акт 16, като представят декларация от строителя, коментираха от общината.

– Имате ли практика, ако нещо е незаконно и строено преди акт 16 да се приеме за законно?
– Наталия Стоянова: Има, но случаят не е такъв. Когато котата е над допустимата по закон, няма документ който да я санира.
– Да я санира, означава да я узакони?
– Да.
– Мислите ли, че ще спечелите спора в съда?
– Надяваме се, че ще го спечелим.

Пламен Георгиев до момента отказва коментар. Съдебното дело може да отнеме и години, а Георгиев вероятно ще дочака окончателното решение във Валенсия, където правителството реши да го изпрати като почетен консул. От външното ни министерство съобщиха, че Георгиев минава през подготовка. Чака се и одобрението на испанските власти.

Междувременно вестник “Сега” съобщи, че към 20 септември Пламен Георгиев не е подал искане да бъде освободен от длъжността прокурор – позиция, несъвместима с тази на консул.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране