03.04.2020 | 2:13
ПОГРОМ! 1243 мъртви за 24 часа в САЩ
6-седмично бебе е сред загиналите само за последното денонощие от Ковид-19 зад Океана

САЩ постави черен антирекорд по брой убити от коронавируса за едно денонощие. Само за последните 24 часа 1243-ма души загинаха, покосени от смъртоносната хватка на Ковид-19. Картината е силно критична – бройката на заразените в страната расте главоломно, по последни данни са над 215 300 души. Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куоми би тревога, че само в щата могат да умрат над 16 000 души.

Америка бе разтърсена и от драмата, разиграла се в Кънектикът. Там заразата погуби 6-седмично бебе. Покрусеният губернатор на щата Нед Ламонт коментира: „Тестовете потвърдиха, че бебето е било заразено с коронавирус. Това е сърцераздирателно! Смятаме, че е една от най-младите жертви в света”. Само преди дни – в събота, властите в щата Илинойс съобщиха за смъртта на 9-месечно бебе в Чикаго.

Преди броени часове стана известно, че пандемията от коронавирус доведе до над 1 милион официално регистрирани случая на заразени. Жертвите надхвърлиха 51 хиляди. Данните са на университета „Джон Хопкинс”, а “Ройтерс” посочва, че заразата бързо се разраства в САЩ, а съобщения за много починали продължават да идват и от Италия, и от Испания.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране