21.07.2021 | 9:14
Радев: Спецпрокуратурата да започне да борави с факти, а не да съчинява приказки
Днес е Денят на надеждата, нека бъде съставен кабинет с широка парламентарна и обществена подкрепа.

Най-важно е да бъде съставен редовен кабинет и Народното събрание да продължи с оздравяването на държавността и модернизацията на страната. Най-важната задача пред нашите народни избраници е възстановяването на парламентаризма, укрепването на държавността, ефективно законодателство в интерес на обществото, реален парламентарен контрол върху изпълнителната власт, но най-важната непосредствена задача е съставянето на редовен кабинет.

Това каза президентът Румен Радев преди да влезе в парламента.

“От трибуната на Народното събрание преди три месеца отправих ясни послания в тази посока и те остават актуални и днес, точно колкото и тогава. Задачите са същите, очакванията са същите”, каза Радев.

“Аз съм убеден, че народните представители и политическите партии в парламента ясно съзнават своята отговорност да излъчат редовен кабинет. Това е най-важното към момента. България не може да си позволи да пилее повече историческо време, трябва да имаме кабинет в момента, в който започне да работи Народното събрание.

Да пожелаем успех на нашите народни представители. Днес е Денят на надеждата, нека бъде съставен кабинет с широка парламентарна и обществена подкрепа. Що се отнася да спецпрокуратурата, всички ние очкваме спецпрокуратурата да започне да борави с факти, а не да съчинява приказки, каза още президентът на България.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране